"Min ambition er et fremme den dagsorden, som vi i arkitektbranchen arbejder for: bæredygtighed, innovation og nytænkning," siger Katja Viltoft, nybagt medlem af DI's hovedbestyrelse

21.11.18 DIB Nyheder

Månedens profil: Min ambition er et fremme den dagsorden, som vi i arkitektbranchen arbejder for

Katja Viltoft blev den 18. september valgt ind i DI’s hovedbestyrelse. Hun er medindehaver og arkitekt i JJW Arkitekter A/S.

Hvorfor valgte du at stille op til DI’s hovedbestyrelse?

– Jeg ser det som en oplagt mulighed for at præge debatten i et større forum og være med til at skabe forandringer på samfundsniveau. Min ambition er et fremme den dagsorden, som vi i arkitektbranchen arbejder for: bæredygtighed, innovation og nytænkning.

Hvad vil du bruge din rolle som bestyrelsesmedlem til i DI?

– Jeg vil bruge min rolle til at komme med idéer til en mere ambitiøs og bæredygtig strategi. I det lange løb er det til glæde både for det danske samfund men også for virksomhederne, som bliver skubbet til at udvikle nye løsninger og produkter. Jeg vil trække på mine erfaringer fra arkitektbranchen, hvor vi arbejder med alle opgaver ud fra en helhedsorienteret tilgang.

Hvad er den største udfordring for dansk erhvervsliv i øjeblikket?

– Erfaringerne fra min branche peger på, at transaktionsomkostningerne er for tunge. Vi skal have enklere udbud og mere transparens. Der bliver brugt for mange ressourcer på detaljerede udbud.

Hvad driver dig som erhvervsleder?

– Jeg er meget engageret i mit fag og som en naturlig følge deraf i mennesker. I vores projekter arbejder vi med at skabe arkitektur i øjenhøjde, gode bygninger og steder, som er til glæde både for brugerne, men også bidrager til bedre byer og resten af samfundet.

Fakta om Katja Viltoft

52 år. Medindehaver og arkitekt i JJW Arkitekter A/S. Katja har været hos JJW siden 2006. Før det var hun hos PLH Arkitekter. Uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i 1994.

NYT OM NAVNE

SEND IND

Skriv til os med karriereskift, jubilæer og runde fødselsdage hos DI’s medlemmer

Vi gør dit netværk i DI stærkere og synligt med profilstof om ledelsen i DI’s medlemmer. Vi beskriver ændringer i DI-virksomheders øverste ledelseslag. Indsend navn, titel, begivenhed, DI-virksomhed og et portrætfoto, og det vil blive offentliggjort på dibusiness.dk og et udvalg i DI Business-magasinet.

Skriv til profil@di.dk 

Rasmus Emil Gravesen
Skrevet af:

Rasmus Emil Gravesen

Uffe Hansen

Uffe Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3888
  • Mobil +45 2170 5280
  • E-mail ufha@di.dk

Relateret indhold