06.12.18 DIB Nyheder

Kvindelig topleder: "Gå efter det"

Mie Krog, bestyrelsesmedlem i Flügger A/S giver her seks konkrete svar på spørgsmål om at være kvindelig leder

1)    Hvad er dit allerbedste råd til kvinder, der vil gøre lederkarrierer?

At gå efter det! Vigtigst af alt at er det at italesætte ens ambition for ens egen leder. Er man i tvivl så søg sparring med andre kvinder, der har gjort det, og lyt til de gode råd og input de kan bidrage med – om at organisere sig bedst muligt både hjemme og på arbejdspladsen.

2)    Hvad er dit råd til mandlige ledere, der vil have flere kvinder i ledelsen?

Bevidst at efterspørge kvindelige kandidater, når der skal besættes til lederstillinger. Det er afgørende altid at sikre, at der er kvindelige kandidater med i feltet - og om nødvendigt så prik kandidater, der ikke rækker hånden op, på skulderen og opfordr dem til at søge.

3)    Hvad skal der til for at få flere kvinder til at gøre lederkarrerier?

Personligt øver jeg mig dagligt på at være en inspiration for så mange kvinder som muligt – der hvor jeg bevæger mig. At vise og fortælle, at det er en mulighed. At fortælle om det positive ved at være leder, og at man herigennem har en reel mulighed for at gøre en forskel.

4)    Hvad har været din bedste oplevelse som kvindelig leder?

At opleve medarbejdere vokse, udvikle sig og påtage sig endnu større udfordringer. Jeg samler på historier om tidligere medarbejdere, som har rykket sig, og i dag sidder på toppen af deres fagområde. At se dem flytte sig og vide, at man har fået love at være deres leder for en stund - det er stort!

5)    Hvad har været din største udfordring som kvindelig leder?

Den største udfordring har været at skulle forholde sig til udsagn som ”du er alt for humanistisk” eller ”det er for kvindeligt” – eller med andre ord, at ens køn skulle være en barriere for resultatskabelse og god business.   

6)    Er der kvindelige ledere, der inspirerer dig?

Som ung studerende blev jeg dybt inspireret af de kvindelige statsministre i Island og Norge. Senere er jeg blevet inspireret af de kvindelige mellemledere jeg har haft undervejs i min karriere. I dag står Margrethe Vestager som et lysende eksempel på en kvinde med power og vilje. 

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold