30.11.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Stadig færre ledige kan give iltsvind på jobmarkedet

Selvom ledigheden ikke slår den historiske rekord, har vi for længst nået en smertegrænse, og virksomhederne har brug for bedre adgang til ledige hænder, hvis vores samfunds velstand skal blive ved med at vokse.

Efter et mindre fald i ledigheden i oktober, er ledigheden nu på det laveste niveau siden 2009. Med en bruttoledighed på 3,9 pct. ligger vi stadig et stykke over det historisk laveste niveau på 2,4 pct., men det er ikke ønskeligt, at vi kommer derned igen, siger DI’s arbejdsmarkedspolitiske chef.

- Færre ledige er jo rigtig gode nyheder for alle dem, der får job i virksomhederne. Men selvom det kan lyde tiltalende, at vi nærmer os den meget lave ledighed, vi så før finanskrisen, skal vi passe på: vi har nemlig allerede ramt det punkt, hvor virksomhederne har været nødt til at skrue gevaldigt ned for blusset, fordi de simpelthen ikke kan finde de folk, de har brug for. Og det går ud over vores samlede velfærd, siger underdirektør Steen Nielsen, Dansk Industri.

- Hvis vi skal kunne fortsætte de gode takter, hvor vores samfund bare bliver mere og mere velstående, er vi nødt til at sørge for, at virksomhederne får bedre muligheder for at ansætte folk – også fra udlandet, og også fra lande uden for EU. Ellers kommer vores arbejdsmarked simpelthen til at kvæles af iltsvind, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold