28.11.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Digitalisering forandrer danskernes arbejdsliv

Mere end hver fjerde beskæftigede dansker har inden for det seneste år fået nye eller ændrede arbejdsopgaver, fordi der er indført ny software eller nyt it-udstyr, viser tal fra Danmarks Statistik. Det stiller krav til både medarbejdere og virksomheder om at hæve de digitale kompetencer.

Digitalisering og it ændrer danskernes arbejdsliv. Mere end hver fjerde beskæftigede har inden for de seneste 12 måneder fået nye eller ændrede arbejdsopgaver, fordi der er indført ny software eller nyt it-udstyr. Det viser tal fra Danmarks Statistik om befolkningens anvendelse af it.

”Digitalisering forandrer virksomheder og hele brancher. Derfor er det også naturligt, at det også ændrer på vores arbejdsopgaver”, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

”Når kunstig intelligens, robotter og anden ny teknologi træder ind i virksomhederne ændres de ting, vi gør, og de ting, vi skal kunne, ” siger Christian Hannibal.

48 pct. af de beskæftigede i industrien bruger i dag computerstyrede systemer eller maskiner i deres daglige arbejde, viser tallene fra Danmarks statistik.

Når ny teknologi træder ind i virksomhederne ændres de ting, vi gør, og de ting, vi skal kunne. Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Den nye teknologi betyder også, at vi konstant skal tillære os nye kompetencer. 52 pct. af alle beskæftigede har haft brug for at lære at bruge ny software eller nyt it-udstyr inden for de seneste 12 måneder. Det kræver, at både medarbejdere og virksomheder arbejder målrettet for at hæve de digitale kompetencer i virksomhederne.

”Vi skal alle blive bedre til løbende at dygtiggøre os og udforske, hvordan it kan gøre os bedre til at løse vores opgaver. I den sammenhæng er det positivt, at næsten hver fjerde mener, at de har it-færdigheder til at klare mere krævende opgaver, men vi skal også tage alvorligt, at hver tiende føler, at de har brug for mere uddannelse eller oplæring”, siger Christian Hannibal.

”Der er ingen tvivl om, at virksomhederne spiller en vigtig rolle med at klæde medarbejderne på til at håndtere nye it opgaver. Derfor er det også spændende at se på de projekter i Teknologipagten, hvor bl.a. en række virksomheder går sammen om projektet Digital Dogme om konkret at løfte ikke it-medarbejderes it-kompetencer. Vi håber, at mange vil lade sig inspirere af dette.”, siger Christian Hannibal.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold