22.11.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Forbrugere bevarer tiltro til dansk økonomi

Et uændret positivt syn på dansk økonomi hos forbrugerne lægger fundamentet til en stor shoppingdag på Black Friday og en god julehandel. Positivt for dansk økonomi, mener DI.

De nye tal fra Danmarks Statistik om forbrugerforventningerne viser, at de fleste danskere fortsat har et positivt syn på dansk økonomi. Forbrugertillidsindikatoren holder niveauet fra oktober og ligger i november på 4,3.

- Et flertal af forbrugerne er fortsat optimistiske omkring egen og dansk økonomi. Samtidig kommer flere i job og mere i lønningsposen. Det tegner derfor til en stor shoppingdag i morgen på Black Friday samt en travl julehandel, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

Familierne har sparet op og nedbragt deres gæld i disse år. Det betyder, at husholdningerne har luft til et øget forbrug.

Vi forventer i vores prognose en årlig vækst i privatforbruget på omkring 2,5 pct. om året i de kommende år. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Danskernes opsparing ligger på et højt niveau, så der er plads til et øget privatforbrug den kommende tid, uden det medfører en forbrugsfest for lånte penge. Vi forventer i vores prognose en årlig vækst i privatforbruget på omkring 2,5 pct. om året i de kommende år, hvilket er med til at løfte væksten og antallet af arbejdspladser, siger Morten Granzau, DI.

Dansk eksport skuffer, så dansk økonomi er særligt i år båret frem af vækst i privatforbruget.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold