07.11.18 DIB Nyheder

Nøgletal: International uro presser industriproduktion

Særligt den verserende handelskrig mellem USA og Kina kan ramme danske virksomheder hårdt. Men forventning om fremgang og  fortsat vækst i ind- og udland giver dog håb, mener DI’s økonomisk politiske chef, Morten Granzau Nielsen.

Industriens produktion faldt med 0,4 pct. fra august til september. Over de seneste tre måneder er produktionen steget med 1,0 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ikke mindst handelskonflikten mellem USA og Kina risikerer at eskalere og føre til en reduktion af verdenshandelen, hvilket kan ramme dansk økonomi hårdt Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Industriens produktion gik igen lidt tilbage i september efter en ellers god start på sommeren. Virksomhederne forventer dog stigende produktion, så jeg tror på, at der kommer mere gang i maskinerne i den sidste del af året, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

- Luften gik lidt af ballonen i de europæiske økonomier i starten af 2018, og det ramte også danske virksomheder. Men der er stadig pæn vækst i Danmark og på vores eksportmarkeder. Det kan virksomhederne forhåbentlig udnytte til at sikre sig flere ordrer i bøgerne i de kommende måneder, siger Morten Granzau.

- Det skal dog understreges, at den politiske usikkerhed er voldsom. Ikke mindst handelskonflikten mellem USA og Kina risikerer at eskalere og føre til en reduktion af verdenshandelen, hvilket kan ramme dansk økonomi hårdt, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold