26.11.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Nedgang i detailomsætningen før årets julehandel

Nye tal fra Danmarks Statistik tegner et billede af, at væksten i detailomsætningen er faldet før årets store julehandel.

Danskernes butikskøb er faldet i oktober. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faldet for detailomsætningen kan skyldes nye forbrugsmønstre hos familierne, hvor ”shopping-begivenhederne” Singles’ Day og Black Friday betyder, at husholdningerne udsætter køb af dyre forbrugsgoder fra oktober til november.

- Faldet i detailomsætningen i oktober kan skyldes nye forbrugsmønstre som følge af tilbudsdage som Singles’ Day og Black Friday, siger Morten Granzau, økonomisk politisk chef i DI.

- Til trods for faldet i oktober ligger detailomsætningen for det seneste år stadig højt sammenlignet med tidligere år. Familierne har fået og får stadig flere penge mellem hænderne. Derfor tror vi på, at julehandlen trodser dagens tal og er med til at løfte forbruget, siger Morten Granzau.

- Vi forventer, at forbruget stiger i de kommende år med en vækst i privatforbruget på ca. 2,5 pct. om året, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold