Camilla Huus, Cheif Operating Officer, Valcon

04.12.18 DIB Nyheder

Studiet skal tættere på virkeligheden

Camilla Huus, Cheif Operating Officer, Valcon

– En udfordring kan være, at studierne ikke forholder sig nok til virkeligheden og det praktiske arbejde ude i virksomhederne. Jeg kan selv huske, at noget af min undervisning på både antropologi- og statskundskabstudiet først gav mening efter et stykke tid, fordi det var abstrakt viden, som lå langt fra virkelighedens hverdag.

– Det er vigtigt, at de studerende har forretningsforståelse og kender spillereglerne i en virksomhed. Det kan man godt blive bedre til at undervise i på studierne. Og samtidig skal de studerende også selv tage affære og komme ud og forstå, hvad kravene er på arbejdsmarkedet. På karrieremesser eller tage på besøg hos virksomheder.

En udfordring kan være, at studierne ikke forholder sig nok til virkeligheden. Camilla Huus, Cheif Operating Officer, Valcon

– I konsulentbranchen er vi vant til at tage nyuddannede ind og oplære dem. Det kræver selvfølgelig ressourcer, men det er også berigende, for de kommer med talent og nye input, som kan flytte os som virksomhed.

– At være en dygtig konsulent handler om at kunne problemløse og lede kunden igennem en forandring. Det er et talent, man kan få på mange uddannelser. Om du har læst det ene eller andet er i princippet ligegyldigt for os.

– Du misser en chance, hvis du ikke tager de nyuddannede ind. For os er det lidt ligesom manglen på lærlingepladser – det er også et samfundsansvar at tage de nyuddannede ind.

Læs også: Virksomheder: Nyuddannede giver viden og vækst

Relateret