Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen (t.v.), uddelte sammen med formand for DI Thy/Mors Tage Odgaard Nielsen (i.m.) DI Thy/Mors’ Initiativpris til Smart Lift A/S og COO Mogens Guldberg Røn.

Foto: DI
09.11.18 DIB Nyheder

Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors

Virksomheden Smart Lift A/S har udviklet lifte, som undgår rygskader, og har ramt et vækstmarked. De modtog for nylig DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018.

Det skal være slut med rygskader og nedslidte medarbejdere på byggepladsen. I hvert fald hvis man spørger hos Smart Lift A/S på Mors. De har nemlig udviklet vakuumlifte, som med en kombination af præcision og styrke kan løfte og montere vinduespartier og andre store elementer. Helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Ifølge formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, har Smart Lift A/S ramt et stort behov i markedet. Et behov som har skabt grundlag for en kraftig skalering af Smart Lift A/S. Og som nu udløser DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018.

- Man kan faktisk sige, at Smart Lift løfter hele niveauet på byggepladserne. Liftene er med til at øge effektiviteten, fordi én mand pludselig kan lave tre mands arbejde. Der bliver mindre spild, fordi der er færre elementer, der går i stykker. Og endnu vigtigere, så slipper folkene for selv at løfte rundt på vinduer, gipsplader og andre tunge ting. Dét er ægte innovation, og det fortjener at blive hyldet, siger Tage Odgaard Nielsen. 

Læs også: Avancerede lupbriller udløser Initiativpris til Samsø-virksomhed

Dygtige medarbejdere er nøglen til succes

Siden virksomheden blev købt af de nuværende ejere i 2012, har kataloget udviklet sig fra at indeholde tre standardlifte til 15 intelligente lifte, som kan tilpasses forskellige elementer og opgavetyper. Liftene er lige så præcise og fintfølende som elektriske kørestole, uden at give køb på styrke og rækkevidde. Og så er de fleste af dem ikke større, end de kan være bag i servicebilen sammen med alt det andet værktøj. Direktør Nicolai Tange Jørgensen er ikke i tvivl om, hvad der driver sådan en udvikling:

- Det er dygtige og loyale medarbejdere, der er nøglen. Vi har sælgere, som får input fra vores kunder til forbedringer. Vi har produktudviklere, som altid finder løsninger og nye muligheder. Og ikke mindst så har vi nogle fantastiske folk i produktionen, som nok er de bedste til at finde de små fejl og mangler, som konstant øger kvaliteten i vores produkt. Det er den synergi mellem kunder og dygtige folk, der har bragt os hertil, siger Nicolai Tange Jørgensen.

Smart Lift A/S oplever i dag stejle vækstrater, og i løbet af de seneste par år er antallet af medarbejdere steget med over 50 procent, og i dag har virksomheden cirka 50 medarbejdere. Potentialet i blandt andet USA er så stort, at virksomheden forventer at fortsætte væksten i de kommende år.

Læs også: Bæredygtigt, holdbart og storsælgende smart arbejdstøj vinder DI’s Initiativpris 2018

Samarbejde med universitet

- Vinduespartier og andre elementer på byggepladserne bliver hele tiden større og tungere. Det gør vores produkt mere og mere uundværligt. Samtidig er der et stort potentiale i at øge kendskabet til vores lifte. Specielt i USA. For selvom det allerede er vores største marked, så foregår langt det meste løfte- og monteringsarbejde ude på byggepladserne fortsat ved håndkraft, siger Nicolai Tange Jørgensen.

Sideløbende med væksten har virksomheden også store ambitioner for produktudviklingen. Blandt andet forventes et nyt samarbejde med Aalborg Universitet at resultere i endnu mere intelligente og autonome systemer, som vil gøre liftene i stand til selv at observere og tilpasse sig målet, når der for eksempel skal monteres vinduer.

Med DI Thy/Mors’ initiativpris 2018 er Smart Lift A/S en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i 2018.

Læs også: Metalstærk virksomhed brænder igennem

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold