Videoblog: Wouldn’t it be cool if? - Dansk Industri

Kom med til Silicon Valley med Chef for Ledelsesudvikling og Produktivitet i DI, Kinga Szabo Christensen.

Video: Hanne Merete Lassen / Redigering: Marie Victoria Nedergaard
19.11.18 DI Business Nyheder

Videoblog: Wouldn’t it be cool if?

Danske erhvervsledere har været med DI på teknologisk inspirationstur til Silicon Valley. Chef for Ledelsesudvikling og Produktivitet i DI, Kinga Szabo Christensen var med og har lavet en video fra turen. Hun blogger også om det, der karakteriserer de amerikanske innovationscentre – og giver tre råd til danske virksomheder.

Dansk Industri (DI) har netop afsluttet den 10. innovationstur til USA. På turen samlede DI 20 erhvervsledere fra medlemsvirksomheder i et unikt, innovativt fællesskab for at stille skarpt på den teknologiske udvikling, de nyeste tendenser og måske endda for at finde kommende samarbejdspartnere.

På turen blev deltagerne klogere på at identificere, hvilke teknologier der er relevante for deres virksomhedsstrategi lige nu, så de kan tage smartere valg og fravalg, samtidig med at de er blevet inspireret af de mange innovative miljøer.

Ledere i danske virksomheder må konstant orientere sig om de teknologiske muligheder, der findes og opstår omkring dem.

Netop af denne grund aflagde deltagerne på DI’s USA innovationstur på fem koncentrerede dage 15 besøg hos innovative virksomheder, innovationscentre og universiteter i Silicon Valley og Boston.

På turen besøgte deltagerne Watson (IBM), Cisco, Apple, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Center for MIT Entrepreneurship, IBM Cloud Garage, b8ta, Tulip, Cambridge Innovation Center, Humatics, PTC, MathWorks, Desktop Metal og tidligere Senior Designer hos IDEO, John Stoddard.

Den innovative kultur

For at være innovativ og adoptere de nyeste teknologier ind i forretningen er du som leder nødsaget til at etablere en kultur, som kan skabe den agilitet, innovation kræver, og som åbner op for kontinuerlig opmærksomhed for udviklingen uden for virksomhedens fire vægge.

Der er ingen tvivl om, at den innovative kultur i Silicon Valley er unik. Men hvordan kan du identificere tendenserne og adoptere dele her fra ind i din egen forretning?

Deltagerne har oplevet denne unikke kultur på egen krop, og der er specielt tre kulturelle karakteristika, der kan kobles til Silicon Valley, som deltagerne og danske virksomheder i den grad kan lade sig inspirere af.

Entreprenørerne og virksomhederne i Silicon Valley er enormt ambitiøse i deres forretningsmål, og jeg fornemmer klart, hvordan de vil være de absolut bedste i deres felt for at kunne ændre markedet radikalt.

For at lykkes med det er det vigtigt at have en opsigtsvækkende vision om den fremtid, de ønsker for deres kunder. Visionen sikrer, at de hele tiden bevæger sig ud over det forventede for at skabe en wow-effekt.

Afslutningsvis er folk i Silicon Valley generelt meget bevidste og utålmodige, og i Silicon Valley hænger det sammen med at få prøvet sine ideer af tidligt i forløbet for hurtigt at se resultater eller afblæse ideen. På den måde kan de hurtigt arbejde videre i en ny retning for at nå deres mål.

Tre gode råd fra DI’s USA innovationstur

  • Vær ambitiøs omkring jeres forretningsmål nu og i fremtiden. Spørg jer selv: Wouldn’t it be cool if?
  • Hav en ekstraordinær vision og eksperimenter med en vision, som går ud over det forventede.
  • Fail fast - få afprøvet jeres ideer så tidligt i forløbet som muligt for at undgå ressourcespild og for at komme mere effektivt i mål.

Vil du med næste gang?

DI’s USA innovationstur 2019 er allerede nu åben for tilmeldinger.
Hvis du vil høre mere om næste års tur og/eller tilmelde dig, så kontakt chefkonsulent i DI Nicolas Boalth på mail: nibo@di.dk eller på telefon: 2128 7379.

Kinga Szabo Christensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3905
  • Mobil +45 2949 4699
  • E-mail kisz@di.dk
Relateret