DI bidrager til projektet om bæredygtigt byggeri i Indien som del af indsatsen for opnåelsen af FN's verdensmål.

Foto: Getty Images
05.12.18 DIB Nyheder

Døren åbnet til bæredygtigt byggeri i Indien

Den indiske organisation for Grønne bygninger (IGBC) og Dansk Industri har indgået en aftale om et treårigt projekt, der skal bidrage til bæredygtigt byggeri i landet. I Mexico åbner et nyt indkøbskort nye muligheder for danske virksomheder.

Dansk Industri (DI) har sammen med den indiske organisation for Grønne bygninger (IGBC) nu underskrevet en såkaldt Memorandum of Understanding i forbindelsen med delegationsbesøg fra den indiske delstat Gujarat.

Aftalen markerer starten på et tre-årigt projekt, hvor de to organisationer skal udveksle erfaringer og skabe læring. Formålet er at styrke organisationernes mulighed for at hjælpe medlemsvirksomheder med at bidrage til bæredygtigt byggeri.

Projektet er en del af de aktiviteter, DI bidrager til i forbindelse med implementering af FN’s Verdensmål. I dette tilfælde det ottende mål: ”Anstændige jobs og økonomisk vækst”.

Yderligere information hos: 

Kunal Singla
Chefkonsulent
Tlf: +45 3377 4525
Mobil: +919930562761
E-mail: kusi@di.dk

Læs også: Internationale partnere håber på mere dansk samarbejde


Indkøbskort åbner eksportmulighed i Latinamerika


Den nyeste trend inden for eksportfremme i Latinamerika er ”shopping lines”. Konceptet går ud på, at store virksomheder og kooperativer i lande som Mexico og Brasilien får et indkøbskort udstedt af Danmarks Eksportkredit (EKF) og nationale banker, så de nemt kan shoppe rundt blandt danske underleverandører med samme finansiering. Præcis ligesom man selv handler i forskellige supermarkeder med samme kreditkort.

Indkøbskortet gør, at finansieringen til indkøbene allerede er på plads, når danske virksomheder deltager i DI’s delegationsture til Latinamerika for at sælge produkter og løsninger.

Shopping line delegationer er allerede gennemført i Brasilien, og i samarbejde med EKF, har vi fyldt kalenderen for 2019 op med flere spændende shopping line fremstød – blandt andet til Mexico i januar og en opfølgning i Brasilien til marts.

På nuværende tidspunkt fokuseres hovedsageligt på udstyr inden for landbrugs- og fødevaresektoren i Latinamerika, men konceptet har stort potentiale og vil formentligt blive spredt ud til både andre verdensdele og sektorer inden for en overskuelig fremtid. Det er en kickstart af dansk eksport til gavn for virksomheder i alle størrelser. 

 Yderligere information hos: 

Emil Stub, konsulent
Direkte +45 3377 3904
Mobil +45 3117 0898
E-mail emns@di.dk

Læs også: Meet the Mexican meat industry

Kunal Singla

Director, DI India office

  • Direkte +45 3377 4525
  • Mobil +919930562761
  • E-mail kusi@di.dk

Relateret