Foto: SAS
08.01.19 DIB Nyheder

”Hun er perfekt til jobbet”

Dominique Reiniches kommercielle baggrund sikrer adgang til formandspost i Chr. Hansen, lyder det fra erfaren bestyrelsesformand.

Valget af Dominique Reiniche til ny bestyrelsesformand for Chr. Hansen er et klasseeksempel, der bør vise vejen for andre virksomheder og kvinder.

Det vurderer finske Sanna Suvanto-Harsaae, der selv sidder som bestyrelsesformand i BoConcept, Babysam og børsnoterede TCM Group. Hun er dertil medlem af SAS’ bestyrelse, samt formand for børsnoterede finske Altia.

– Dominique Reiniche er perfekt til jobbet, fordi hun gennem hendes karrierer har haft kommercielt ansvar i flere virksomheder. Hun har arbejdet i komplekse organisationer med ansvar for bundlinjeresultater. Det giver ekstra erfaring og en position, som er central for at kunne gå hele vejen og blive bestyrelsesformand, forklarer Sanna Suvanto-Harsaae.

Dominique Reiniche har blandt andet været adm. direktør og bestyrelsesformand for Coca-Cola i Europa.

– Der er mange kvinder i støttefunktioner i virksomheders direktioner som finans og HR. Og det rækker til en plads i bestyrelsen, men ikke nødvendigvis til at blive bestyrelsesformand. Det er afgørende for diskussionen, at vi får flere kvinder med kommercielt ansvar – ellers er det et problem, siger Sanna Suvanto-­Harsaae.

Hun ser det som et godt og naturligt skridt, at der nu kommer en kvinde i spidsen for et af de største børsnoterede selskaber. Og hun ser frem til, at der en dag ikke længere er fokus på om formanden er mand eller kvinde.

– Det håber jeg sker. For det at være bestyrelsesformand handler hverken om navn, køn eller nationalitet, men om kundskaber. Om en formand er god eller dårlig har intet med kønnet at gøre, siger Sanna Suvanto-Harsaae.

Foto: Thomas Arnbo

Læs hele artiklen om franske Dominique Reiniche: Fransk pionér åbner vejen for danske kvinder

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold