På mailen min@em.dk vil erhvervsminister Rasmus Jarlov nu gerne modtage konkrete forslag til bøvlede regler, som plager små og mellemstore virksomheder.

Erhvervsministeriet
13.12.18 DIB Nyheder

Jarlov til små virksomheder: Hvilke byrder vil I af med?

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K)  forstærker offensiv i arbejdet med at lette erhvervslivets bøvl med byrder og bureaukrati. "Jeg har brug for forslag fra virksomhederne,"   melder  ministeren.

Regeringens ambitioner om at lette byrder og administration for især mindre virksomheder får nu et ekstra skub af erhvervsminister Rasmus Jarlov. Det sker med en direkte opfordring til landets virksomheder om at komme med konkrete ideer til, hvilke regler ministeren bør rydde af vejen.  

- Jeg har brug for flere forslag. Der er stadig meget utilfredshed med bureaukratiet, men vi har i ministeriet brug for flere konkrete input. Alle forslag bliver taget seriøst, siger Rasmus Jarlov.

I forvejen får erhvervsministeren forslag til forenklinger fra Virksomhedsforum for Enklere Regler, der har en stribe organisationer og virksomheder som medlemmer. Dansk Industri er repræsenteret af Dorte Gram Nybroe, chef for SMV og iværksætteri.  

Rasmus Jarlov har givet netop reduktion af erhvervslivets byrder topprioritet i hans tid som erhvervsminister. Det var det første område han tog fat i efter tiltrædelsen 21. juni, hvilket blandt andet nu fører til afskaffelsen af et affaldsgebyr, der administrativt har kostet både virksomheder og myndigheder meget bøvl i administration.

- Jeg har sat turbo på arbejdet med regelforenkling, som har kørt i Erhvervsministeriet i hele valgperioden. Og der vil snart komme flere forslag om enklere regler og byrdelettelser for mindre virksomheder, hvilket jeg glæder mig til at præsentere, siger erhvervsministeren. 

Mød Rasmus Jarlov: Deltag i DI's SMV-konference 30. januar

Jeg har selv en mindre virksomhed og kender fuldt ud til, hvor dødirriterende det er at bruge tid på noget, som ikke har med virksomheden at gøre. Rasmus Jarlov (K), erhvervsminister

Lettelser for 4 mia. kr. 

Overordnet har der i hele regeringsperioden været fokus på at lette virksomhedernes byrder. Samlet skal virksomhederne lettes for 4 milliarder kroner i perioden 2015-2020.

- Foreløbigt har vi lettet virksomhederne for bureaukrati for i alt 1,3 milliard kroner i denne valgperiode. Målet om de 4 milliarder kroner rækker ind i næste valgperiode. Der er stadig et stykke vej, men jeg regner med, at vi kommer et godt skridt længere frem, siger Rasmus Jarlov.

Han anbefaler derfor virksomhederne at kontakte ministeriet på mailen min@em.dk med forslag til byrder, der bremser virksomhedernes vækstmuligheder. Virksomhedsforum for Enklere Regler giver også mulighed for, at enhver virksomhed eller borger har mulighed for at indsende forslag til forenklinger via www.enklereregler.dk.

Kender det selv

- Jeg har selv en mindre virksomhed og kender fuldt ud til, hvor dødirriterende det er at bruge tid på noget, som ikke har med virksomheden at gøre. Det skal gøres mere enkelt at drive virksomhed, så man kan bruge tiden på forretningen i stedet for girokort, indberetninger, småafgifter og komplicerede regler, siger Rasmus Jarlov.  

Erhvervsministeren startede i 2012 turistvirksomheden Hamlet Tours op fra bunden.

Rasmus Jarlov deltager den 30. januar i Dansk Industris SVM-konference, hvor han vil gøre status på dette hovedtema.

Læs også: Væk med administrativt bøvl: Fem afgifter kan fjernes

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold