19.12.18 DIB Nyheder

ECM Industries ønsker kvindelige lærlinge

Direktør Søren Christiansen fra ECM Industries vil gerne ændre kønsfordelingen blandt lærlingene i virksomheden. Syv piger er ansat som ungarbejdere og kan blive de første lærlinge.

Lige nu er alle lærlinge i ECM Industries unge mænd, og virksomheden som hele er også domineret af hankønnet. Ti af virksomhedens fuldtidsansatte er kvinder. Men det kan muligvis være ved at ændre sig, for direktør Søren Christiansen vil gerne ændre ved kønsfordelingen.

– Det positive er, at inden for de seneste tre-fire år har sammensætningen af vores ungarbejdere ændret sig. I dag er syv ud af 17 ungarbejdere piger. Det lover godt, og jeg håber, nogle af dem vil fortsætte på virksomheden, når de er blevet voksne, siger han og tilføjer:

– Der er ingen tvivl om, at det udgør en værdi at have en vis balance mellem kønnene på en virksomhed. Kvinder er bare bedre til at se nogle ting, og værkstedshumoren bliver anderledes. Heldigvis er det ikke uvant for os. Vi havde vores mor som direktør indtil sidste år.

Læs også: Metalvirksomhed ansætter lærlinge, før de starter i teknisk skoles

Fakta

ECM Industries

Forarbejder metalprodukter samt udvikler og bygger maskiner. Størstedelen af dens omsætning stammer fra vindmølleindustrien, hvoraf en stor del er i udlandet. 

Ligger i landsbyen Egeland mellem Vejle og Kolding og har 95 ansatte plus en håndfuld ungarbejdere. I seneste regnskabsår nåede bruttofortjenesten knap 55 mio. kroner, mens resultatet endte på 6,8 mio. kr.

Ejet af familien Christiansen. Erik og Karin Christiansen etablerede den for lidt over 40 år siden. I 2017 tog næste generation over, sønnerne Søren og Esben Christiansen. 

Tidligere medlem af Arbejdsgiverne og er nu medlem af Dansk Industri.

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret