Techtopia-podcasten er denne gang taget til Finlands hovedstad Helsinki for at høre, hvordan det står til med ligestillingen i tech-branchen.

10.12.18 DIB Nyheder

Podcast: Av – techbranchen har ondt i ligestillingen

Igen i år slog den europæiske tech-branche en ny rekord i investeringer og børsintroduktioner. Men branchen er de hvide mænds verden, viser rapporten The State of European Tech, der blev offentliggjort på festival for tech-start-ups Slush i Helsinki.

Europæisk techbranche klarer sig godt, men det er de hvide mænds verden

Det kan man læse i den dugfriske, årlige udgave af rapporten The State of European Tech, som den britiske investeringsfond Atomico udgiver i samarbejde med den finske festival for tech-start-ups Slush, der finder sted hvert år i starten af december i Helsinki.

Rapporten, viser, at den europæiske techbranche voksede fem gange hurtigere end resten af den europæiske økonomi i 2018.

Det er den britiske investeringsfond Atomico, der udgiver rapporten i samarbejde med festivalen for tech-start-ups Slush i Helsinki, der netop er løbet af stablen.

Rapporten viser, at antallet af ansatte i branchen voksede med fire procent i 2018, mens den generelle jobvækst i Europa er på 1,1 procent. Rapporten dokumenterer også, at techbranchen vokser uden for de europæiske hovedstæder, og at det ikke kun er lokomotiver som London, Berlin og Paris, der trækker læsset.

Men.

De fine økonomiske resultater har en skyggeside, som rapporten fremhæver for første gang. Den europæiske tech-branche er stor, i fortsat vækst og meget kreativ, men den består næsten udelukkende af hvide mænd, som også tiltrækker hele 93 procent af den risikovillige kapital.

46 procent af kvinderne i branchen har følt sig diskrimineret på trods af, at 75 procent af besvarelserne på undersøgelsen betragter deres virksomhed som inklusiv for forskellige køn og racer.

Rapporten er baseret på analyse af data hentet hos en række samarbejdspartnere, som LinkedIn, London Stock Exchange, Stack Overflow, the European Investment Fund med flere.

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret