18 inspirerende virksomheder har modtaget Dansk Industris regionale initiativpriser. Der kåres en national vinder den 30. januar 2019.

11.12.18 DIB Nyheder

18 rollemodeller med vilje til vækst

18 regionale vindere af DI's Initiativpris 2018 inspirerer til, hvordan man som mindre virksomhed kan vokse sig større.

Initiativprisen uddeles en gang om året til en mindre virksomhed, som har vist mod og vilje til vækst gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder over en kortere årrække.

Disse og mange flere udfordringer har årets 18 regionale vindere af DI’s Initiativpris 2018 et godt bud på, der kan inspirere andre. Vinderne er fejret regionalt, og der kåres en national vinder 30. januar SMV Dagen 2019 i Industriens Hus.

Det er 21. gang DI’s Initiativpris uddeles. Et gennemgående kriterie i år er, at virksomheden har udvist et særligt mod til skalering gennem initiativer, der betyder radikale ændringer, og dermed ruster virksomheden til fremtiden.

Foto: DI Midt Vest

DI Midt Vest: Aubo Production A/S

Millionforretning i køkkenelementer
På 33 år har Aubo Production i Aulum vokset sig til en millionforretning med 85 medarbejdere. Virksomhedern sælger køkkenelementer i høj kvalitet i både ind- og udland. 24 Aubo-forhandlere er i dag fordelt over hele landet, og virksomheden har en stor eksport til Norge. Aubo satser og arbejder strategisk med opbygning af en moderne, digitaliseret maskinpark, som gør det muligt at bibeholde produktion i Danmark.

Læs artiklen her: Sund vækst sikrer køkkenvirksomhed DI Midt Vests Initiativpris

Foto: DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland: Bramidan A/S

Presser på for genbrug
Maskiner og udstyr til genbrugsindustrien over hele verden kommer fra Bramidan i Bramming. Produkterne, såsom ballepressere og komprimatorer, bruges bl.a. til at presse pap og plastik, så det bedre kan indgå i genbrugsindustrien. Takket være satsning på robotter og automatisering, har virksomheden på 18 år nået 97 ansatte, mens produktionen er femdoblet. De eksporterer 95 procent af produkterne til udlandet.

Læs artiklen her: Ballepressere vinder DI Sydvestjyllands Initiativpris for fremtidens fabrik

Foto: DI Thy/Mors

DI Thy/Mors: Smart Lift A/S

Tunge løft uden skader
Med en kombination af præcision og styrke kan vakuumlifte løfte og montere vinduespartier og andre store elementer, helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Slut med rygskader og nedslidning. Og én mand kan nu udføre tre mands arbejde. Bag liften står Smart Lift A/S på Mors. Udover stejle vækstrater er medarbejderstaben de seneste par år øget med over 50 procent til 50 medarbejdere.

Læs artiklen her: Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors

Foto: DI Vendsyssel

DI Vendsyssel: Nordjyske Jernbaner A/S

Sikker togbane
Nordjyske Jernbaner fra Hjørring overtog den regionale togdrift sidste sommer. Siden har selskabet gennemført en stigning i antallet af afgange med 37 procent Og de har også som de første i landet med succes testet et nyt signalsystem, hvor signalerne langs banen erstattes med meldinger til lokomotivføreren i toget. Virksomheden har i de sidste 2 – 3 år mere end fordoblet medarbejderstaben til i dag 80 ansatte.

Læs artiklen her: Jernbaner løber med Initiativprisen 2018

Foto: DI Trekantsområdet

DI Trekantsområdet: Kentaur A/S

Klædt godt på til arbejdet
Det danske kokkelandshold og kokkene på restauranternes køkken i ind- og udland går som oftest i specialdesignet arbejdstøj fra fredericianske Kentaur. Det gælder eksempelvis også medarbejdere inden for plejesektoren og fødevareindustrien. Fra 1990 til i dag har virksomheden nået 65 ansatte samt en stor produktion på tekstilfabrikker i Vietnam, Serbien og Polen. Design og kvalitetstest sker dog herhjemme.

Læs artiklen her: Bæredygtigt, holdbart og storsælgende smart arbejdstøj vinder DI’s Initiativpris 2018

Foto: DI Silkeborg

DI Silkeborg: Beam A/S

Unikke fejemaskiner
Fejning, overfladerengøring og rensning er vigtigt ved ny vejbelægning. Her kradser en maskine gammel asfalt op efterfulgt af en speciel bygget lastvognsmonteret fejemaskine fra Silkeborgvirksomheden Beam, der spuler og renser overfladen. Derefter lægges ny vejbelægning på. Sådan en fejemaskine kræver håndarbejde, viden og tæt samarbejde med kunder fra hele verden. 95 procent af maskinerne sælges udenlands.

Læs artiklen her: Der bliver ikke fejet noget ind under gulvtæppet i Silkeborg

Foto: DI Lolland-Falster

DI Lolland-Falster: Raaco A/S

Plads for Airbus, NASA samt for alle
Værktøjstasker, handyboks og sortimentsæsker giver plads til og holder styr på skruer, møtrikker og andre smådele. Derfor har mange virksomheder et produkt fra Raaco i Nykøbing Falster stående på værkstedet. Det gælder sågar også flyproducenten Airbus og rumfartsorganisationen NASA. Det har de sidste år medført stigende omsætning og nettoresultat på bundlinjen. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 100 ansatte.

Læs artiklen her: Raaco vinder DI Lolland-Falsters Initiativpris 2018 for konstant fornyelse

Foto: DI Vestsjælland

DI Vestsjælland: Crispy Food A/S

Morgenmad på farten
Flere og flere spiser morgenmad på farten. Crispy Foods i Gørlev har fanget den trend og omsat kundeinnovation til konkrete produkter og mersalg. De producerer mellem halvandet og to ton granola i timen i en 28 meter lang ovn og står for det hele fra blanding af råvarerne over ristning til pakning. De er blandt de største leverandører i morgenmadsprodukter og toplåg til yoghurt til internationale mejerigiganter.

Læs artiklen her: Frisk morgenmadsvirksomhed rammer tidens trends og løber med DI Vestsjællands Initiativpris

Foto: DI Randers-Norddjurs

DI Randers-Norddjurs: Nymark & Fogh Teknik ApS

Metalstærk virksomhed brænder igennem
Ordrebøgerne bugner, og der fræses, drejes og saves med produktionen af en række af forskellige aluminiumsprodukter hos Nymark & Fogh Teknik i Grenaa. Virksomheden kæmper en hård kamp for at få nok medarbejdere til at opfylde ordrerne. Men virksomheden er i en solid vækst, der over det seneste årti har betydet indtil videre 16 medarbejdere i alt. De tager også et stort ansvar ved at uddanne tre lærlinge.

Læs artiklen her: Metalstærk virksomhed brænder igennem

Foto: DI Aalborg

DI Aalborg: Technodan Industrial Controls A/S

Den hurtige produktionslinje
Produktionslinjer i hele verden bliver effektiviseret og automatiseret takket være virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Det sker med både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage, som især retter sig til fødevareindustrien. Virksomheden har faglærte på højt niveau og har derfor med deres lærlingeprogram fire lærlinge ud af en samlet stab på knap 40 medarbejdere.

Læs artiklen her: Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris

Foto: Michael Jul-Nørup Pedersen

DI Østjylland: Vertica A/S

Digitale eliterådgivere
De er strategiske rådgivere med speciale i e-handel. De udvikler kreative, digitale løsninger, som optimerer deres kunders handelsportaler. Og de hører til det århusianske IT-konsulenthus Vertica, som på 17 år er vokset til 90 medarbejdere, samt en markant vækst i de seneste år på 20-25 pct. Verticas kunder har taget adskillige priser for de e-handelsløsninger, som virksomheden har udviklet for dem.

Læs artiklen her: Østjysk it-komet digitaliserer Danmark

Foto: DI Skive/Viborg

DI Skive/Viborg: TKT Electronics ApS

Fejlfri fokus som god forretning
En kundes reklamation fik TKT Electronics til digitalt at kvalitetssikre produktionen. Og fejl er nu så godt som udryddet og er blevet en god forretning. Virksomheden i Skive producerer komponenter til brancher inden for elektronikindustrien eksempelvis offshore, hi-fi-udstyr, medicinsk udstyr og til landbruget. Virksomheden er med årene vokset til i dag 55 ansatte og med flere ansættelser i vente.

Læs artiklen her: Kamp for at undgå fejl fører til initiativpris

Foto: DI Fyn

DI Fyn: Four Design A/S

Fra karetmager til stilrene møbler
Stole og borde fra Four Design i Gislev pryder alt fra Syddansk Universitet til Mons International Congress Center i Belgien, Oregon State University i USA og Lenovo/IBM i Shanghai. Og kernen er design og innovation i samspil med kunderne. Virksomheden begyndte som karetmager, men udviklede sig til at levere et bredt sortiment møbler til kantine, møde- og konference lokaliteter med imponerende vækst.

Læs artiklen her: Fremtidens møbler udløser DI initiativpris

Foto: DI Hovedstaden

DI Hovedstaden: Pascal A/S

Femdoblet profit på tre år
Vækst i bruttofortjeneste på 198 pct. og en vækst på over 513 pct. på bundlinjen over de sidste tre år. På 11 år er Pascal i Herlev blevet verdensledende inden for forstærkermoduler til professionelle højttalere og indtager hvert år nye internationale markeder. Senest også markedet for professionelle live-sound og installationsforstærkere. Succesen er sikret gennem 40 dygtige og motiverede medarbejdere.

Læs artiklen her: 15 minutters fejring – og så tilbage til arbejdet

Foto: Gordon Trier Holm

DI Sønderjylland: X-Yachts A/S

Søstærk og på rette vækstkurs
Udvikling, innovation og salg af luksus-sejlbåde har løbende givet X-Yachts A/S i Haderslev en trecifret millionomsætning. Sidste år kom der så meget mere økonomisk vind i sejlene, at bådebyggerne vendte et underskud til overskud og venter fortsat positive tal i år. Hvert år bruger de 10 mio. kr. i udvikling af nye modeller. Og gennem det seneste par år er forhandlernettet udvidet til 35 forhandlere.

Læs artiklen her: Søstærk virksomhed sikrer DI Sønderjyllands Initiativpris

Foto: Henrik Langgaard Lystbæk

DI Bornholm: Bornholms Elektromotor ApS

Fra fiskeri til offshore og industri
Da fiskeriet på Bornholm stilnede af, gik Bornholms Elektromotor efter nye vækstmarkeder – både lokalt og internationalt. Sidste skud på stammen er offshore-sektoren med kunder over hele verden. Virksomheden vedligeholder, reparerer og ombygger roterende maskiner for søfart, landbrug og industri. Kunderne kommer fra mange brancher. Virksomheden vokser og har de seneste år haft stigende fortjeneste.

Læs artiklen her: Satsning til lands, til vands og i luften udløser initiativpris til Bornholms Elektromotor

Foto: Annette Christensen

DI Horsens: ExamVision ApS

Når synet skal være knivskarpt
Skarpt syn er noget af det vigtigste for tandlæger og kirurger. Og værktøjet til det er særlige lupbriller fra Samsøvirksomheden ExamVision. Med Lean har virksomheden effektiviseret produktionen og er nu i gang med en digitaliseringsproces. Det hele begyndte i et baglokale hos en optiker i Tranebjerg for 17 år siden. I dag tæller virksomheden 31 ansatte og afsætter til mere end 30 lande verden over.

Læs artiklen her: Avancerede lupbriller udløser Initiativpris til Samsø-virksomhed

Foto: DI Sydsjælland

DI Sydsjælland: LS Control A/S

Fuld blæs på grøn ventilation
I tæt samarbejde med kunderne udvikler LS Control i Herlufmagle den teknologiløsning, der er med til at sikre ventilationsanlæg, som udnytter energien effektivt. Virksomheden laver printplader og software, webapplikationer og apps til ventilationsudstyr som varmepumper og køleanlæg. Robotter har været del af produktionen i over 20 år, og medarbejderstaben er med årene vokset og består i dag af 40 personer.

Læs artiklen her: Øje for udvikling og grøn teknologi udløser DI-pris

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold