Chef for SMV og Iværksætteri Dorte Gram Nybroe, DI vil gerne hjælpe virksomhederne med f.eks. mangel på arbejdskraft.

Foto: Hans Søndergård
15.02.18 DIB Nyheder

Budskab til SMV’erne: Brug DI

Dansk Industri sætter spot på de mange tilbud, som SMV’erne har i DI, og hvordan man som lille virksomhed bedst muligt gør brug af dem. Ifølge chef for SMV og Iværksætteri, Dorte Gram Nybroe, er der langt flere muligheder, end mange tror.

Dorte Gram Nybroe sidder for bord­enden i Dansk Industri’s (DI) politiske enhed for ”SMV og Iværksætteri”. Hun gør en dyd ud af at fortælle, at enheden langt fra er de eneste i DI, der arbejder på vegne af de små og mellemstore virksomheder (SMV’er), der udgør langt den største del af DI’s medlemmer.

– De fleste af de henvendelser, vi får fra SMV’er, handler om områder, som alle medlemmer har udfordringer med. I øjeblikket er det især mangel på arbejdskraft, der fylder hos de fleste små og mellemstore virksomheder, og det er jo en dagsorden, som i høj grad også fylder ved de store virksomheder, og som hele DI bidrager til at løse, siger Dorte Gram Nybroe.

Når det er sagt, er der selvfølgelig også specifikke områder, hvor SMV’er er særligt udfordrede. For eksempel er der regler og bureaukrati, som er langt sværere at bære for mindre virksomheder end for store.

– Jeg fik for nylig en henvendelse om indførelsen af LEI-koder i Danmark. LEI-koder er en ny type kode, som alle virksomheder og erhvervsdrivende fonde, der ønsker at handle med værdi­papirer, skal anskaffe sig. Det koster både tid og penge for virksomhederne at skulle sætte sig ind i de nye krav – og ministeren er da heldigvis også gået ind i sagen for at se på nemmere måder at håndtere de nye krav på, fortæller Dorte Gram Nybroe.

Hun ser henvendelsen som et godt eksempel på, at ens krav i nogle tilfælde kan ramme de små virksomheder relativt hårdere, fordi de ikke har en afdeling eller en person til at håndtere det administrative, hvorfor ejerlederen tit sidder med det selv. 

– Så nogle gange giver det mening at tale om SMV’er som en gruppe, mens det i andre tilfælde i højere grad vil være branche, geografi eller noget helt tredje, der er en mere dækkende fællesnævner for DI’s medlemmer fremfor størrelse, siger Dorte Gram Nybroe.

Læs også: SMV-tip: Sådan får du grønt lys til investeringer

Det er i dialogen med medlemmerne, vi bliver klogere på, hvad DI kan hjælpe medlemmerne med, både når det gælder de politiske rammevilkår og de konkrete services, som vi har på hylderne. Dorte Gram Nybroe, Seniorchefkonsulent

DI har meget på hylderne

Hun bruger meget af sin tid på at besøge medlemmer og høre, hvad der rører sig i deres hverdag.

– Det er i dialogen med medlemmerne, vi bliver klogere på, hvad DI kan hjælpe medlemmerne med, både når det gælder de politiske rammevilkår og de konkrete services, som vi har på hylderne som personalejuridisk rådgivning, barselsfonde, netværk, certifikatudstedelse, og markedsfremstød for blot at nævne nogle få. For de services kan særligt SMV’er og iværksættere have stor glæde af på områder, hvor de ikke har kompetencen internt, siger Dorte Gram Nybroe.

Læs også: SMV'erne er i det bedste jobhumør i 10 år

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold