Europæisk økonomi voksede i fjerde kvartal med 0,6 procent.

Illustration: Belle Djerberg
14.02.18 DI Business Nyheder

Nøgletal: Europæisk opsving med højeste vækst i ti år

For første gang i 10 år er der økonomisk vækst i alle EU-lande. DI forventer, at væksten vil fortsætte i 2018.

Europæisk økonomi voksede i fjerde kvartal med 0,6 procent. Der har nu været i konstant fremgang siden første kvartal 2013, og i 2017 endte væksten på 2,5 procent. Det er den højeste vækst i ti år, viser nye tal fra Eurostat.

- Europæisk økonomi voksede sidste år i det hurtigste tempo siden 2007, og for første gang i ti år oplevede samtlige lande i EU fremgang. Der har nu været konstant fremgang siden første kvartal 2013. Opsvinget kører på sit femte år, og det har løftet beskæftigelsen til nye højder og fået mere end 8½ mio. europæere ud af ledighed, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Tyskland er lokomotivet, der trækker europæisk økonomi frem. Men opsvinget er nået til alle lande i Europa. Væksten er højest i Østeuropa, men også de tidligere hårdt plagede sydeuropæiske lande oplever fremgang – ikke mindst Spanien og Portugal. Storbritannien, Grækenland og Italien sidder bagerst i det europæiske væksttog, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Der er absolut intet, der tyder på, at det europæiske opsving er ved at køre fast. De økonomiske tillidsindikatorer ligger på et utrolig højt niveau. Derfor forventer vi, at fremgangen vil fortsætte i 2018, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

EU-kommissionen udsendte i sidste uge en prognose, der viser, at det europæiske opsving fortsætter i de kommende år med en vækst i EU på 2,3 pct. i 2018 og 2,0 pct. i 2019.

- Vi er rigtig glade for udsigten til, at det europæiske opsving fortsætter i de kommende år. Markederne i Europa er afgørende for dansk eksport. Sidste år satte vores eksport til EU rekord, og med fortsat fremgang i europæisk økonomi kan vi forhåbentlig hente endnu flere ordrer i 2018, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Danske virksomheder eksporterede varer og tjenester for næsten 640 mia. kr. til markederne i EU i 2017.

Allan Sørensen

Chefanalytiker

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk
Relateret