CEO Morten Jensen Øllgaard fra virksomheden ClearView Trade mener, at der er et stort potentiale for digitalisering af eksport- og importområdet.

Foto: ClearView Trade
05.02.18 DIB Nyheder

DI er klar med digitale oprindelsescertifikater

Digitale oprindelsescertifikater vil spare virksomheder tid og penge på deres eksportdokumenter.

DI kan nu som de første tilbyde 100 procent digitale oprindelsescertifikater, der dokumenterer et produkts oprindelse.

- Hos DI Certifikatservice hjælper vi hver dag danske virksomheder med at få udstedt deres eksportdokumenter. Med vores nye løsning, når vi ud til endnu flere kunder, og vi kan som de første tilbyde at udstede 100 procent digitale oprindelsescertifikater. Med løsningen sparer vores kunder både tid og ressourcer, når de handler internationalt,” fortæller Anette Suhr Rasmussen, fagleder hos DI certifikatservice.

De digitale oprindelsescertifikater er en del af en større digitalisering af dansk eksport.

Virksomheden ClearView Trade, der er medlem af brancheorganisationen DI Digital, har digitaliseret de ofte fragmenterede processer i forbindelse med eksport og den tilhørende dokumentation til forsendelserne. 

- Vi sigter efter en total digital omstilling inden for dansk eksport og import. Det er en ambition, vi også har for det internationale marked, som vi tager hul på i 2018. Potentialet inden for digitalisering af eksport- og importområdet er stort. Det er ligeledes et område, hvor der fra politisk hold også er meget fokus i øjeblikket. Papirløse processer er der, vi skal hen,” siger Morten Jensen Øllgaard, CEO i ClearView Trade, der blev stiftet for 4 år siden og har oplevet stor vækst i løbet af 2017.

Læs mere om DI's certifikatservice

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold