Forsvarsindustrien jubler: Store muligheder i nyt forsvarsforlig
Halvdelen af de 12,8 milliarder kroner, det nye forsvarsforlig tilfører Forsvaret, kommer til at gå til indkøb af nyt materiel. Det åbner forretningsmuligheder for blandt andre TERMA.
Spørger man Terma, der bl.a. producerer radarer og dele til F-35 kampfly, hvad det allerbedste ved forsvarsforliget er, er der ingen tvivl:
- Det er et meget ambitiøst forlig, og der vil ske investeringer på alle tre værn – i luft, til lands og til vands. Det giver en bredde i vores samarbejdsmuligheder, fortæller Kristoffer Groth Jakobsen, Vicepresident i Terma.
Terma er ikke alene om optimismen. For ca. halvdelen af de 12,8 milliarder kroner, forliget tilfører Forsvaret, kommer til at gå til indkøb af nyt materiel. Og det åbner forretningsmuligheder for industrien.
- Vi ved fra erfaring, at selvom det ikke er danske virksomheder, der kommer til at levere missiler, kampvogne og den slags, vil ordrerne dryppe ned til danske underleverandører. Derfor vil en betydelig del af pengene ende som ordrer hos den danske forsvarsindustri, og det er meget positivt, fortæller Frank Bill, Forsvars- og sikkerhedspolitiskchef i Dansk Industri (DI).
Terma ser meget konkrete muligheder i forliget.
- I forbindelse med opgradering af søværnets fregatter skal der integreres både sensor- og våbensystemer, og i den ligning er Terma helt nødvendig. Dér er nogle meget håndgribelige arbejdsopgaver, som vi nu håber at komme i spil til, siger Kristoffer Groth Jakobsen.
Det er et meget ambitiøst forlig, og der vil ske investeringer på alle tre værn – i luft, til lands og til vands. Det giver en bredde i vores samarbejdsmuligheder Kristoffer Groth Jakobsen, Vicepresident i Terma
Forskningsmidler giver adgang til EU-kasse
Foruden en øget økonomi til indkøb af materialer, indeholder det nye forlig også, at der kommer flere penge til Forsvarets forskningsindsats. Og det ser Frank Bill, DI meget positivt på, da det vil betyde adgang til den nye forsvarsfond, man er ved at udvikle i EU.
- Dér snakker vi meget større penge, end hvad virksomhederne og forsvaret hidtil har kunne skrabe sammen. Men for at komme med i den, skal vi have penge med hjemmefra, fortæller Frank Bill og fortsætter:
- Vi skal have adgang til noget dansk funding, og med de øgede bevillinger har vi nu bedre adgang til EU-projekter.
Læs også: DI: Tættere samarbejde med erhvervslivet vil styrke Forsvaret