07.02.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Danmark sakker bagud trods rekord – turister flokkes til nabolande

Turistrekord i Danmark, men Sverige, Tyskland og Holland vækster mere.

Danmark oplevede en samlet vækst på 2,2 pct. i antallet af overnatninger i 2017 og i forhold til antallet af udenlandske overnatninger, så steg de med 2,1 pct. i 2017. I alt blev det til 52,6 mio. overnatninger heraf 26,6 mio. udenlandske overnatninger sidste år.

Danmark er den dyreste destination i EU, og det høje prisniveau betyder, at vores gæster naturligvis forventer at få den bedste service og højeste kvalitet i Europa. Sune K. Jensen, Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

- Turisterhvervet er tilbage på vækstsporet, men vi må også erkende, at Danmark halter efter væksten i vores nabolande. I 2017 oplevede Danmark nemlig en markant lavere vækst i antallet af udenlandske overnatninger end vores nærmeste konkurrenter i Sverige, Tyskland og Holland. Havde vi formået at følge deres udvikling sidste år ville det have betydet 600 mio. kr. i øget omsætning alene i 2017, siger fagleder for turisme Sune K. Jensen, Dansk Industri.

- Derfor er der behov for at forbedre turisterhvervets rammevilkår, så erhvervet kan investere i bedre faciliteter, produktudvikling og service. Danmark er den dyreste destination i EU, og det høje prisniveau betyder, at vores gæster naturligvis forventer at få den bedste service og højeste kvalitet i Europa, siger fagleder for turisme Sune K. Jensen, Dansk Industri.

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold