28.02.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Fremgang i produktionen giver højeste BNP-vækst i 11 år

Det danske bruttonationalprodukt steg 1,0 pct. fra 3. til 4. kvartal viser dagens tal fra Danmarks Statistik. For 2017 som helhed blev væksten på 2,1 pct.

- Det er første gang i elleve år, at væksten i dansk økonomi er kommet op over to procent. Vi skal altså kigge helt tilbage til før krisen for at finde så høj vækst, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

- 2017 sluttede stærkt af, og især eksporten drev fremgangen. Derudover kan det også ses af tallene, at mange danskere udskød købet af ny bil til slutningen af året på grund af forhandlingerne om lavere registreringsafgifter, siger DI-direktøren. 

Det helt afgørende bliver dog, om virksomhederne kan finde de medarbejdere, de har brug for. Kent Damsgaard, Politisk direktør

- Vores medlemsvirksomheder venter fortsat fremgang i 2018 – over hele landet. Vi tror på over 60.000 nye job inden for de næste to år, siger direktør Kent Damsgaard.

- Det helt afgørende bliver dog, om virksomhederne kan finde de medarbejdere, de har brug for. Det har flere og flere svært ved, og det kan gå hen og blive en vækstbremse rundt omkring i landet, siger Kent Damsgaard.

DI vurderer, at Danmark har udsigt til en vækst på godt 2 pct. i år og nogenlunde det samme næste år, som vurderet i DI’s prognose udgivet for en uge siden.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold