27.02.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Stadig stor optimisme i europæisk økonomi

Den økonomisk tillid i EU faldt fra 114,8 i januar til 114,3 i februar.

Det viser nye tal fra EU-Kommissionen, som afspejler både forbrugernes og erhvervslivet forventninger til de kommende måneder.

- Den økonomiske tillid i EU aftog i februar, men ligger fortsat på et utrolig højt niveau, der klart signalerer fremgang i økonomien. Udsigterne for europæisk økonomi er stadig ganske positive, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Vores eksport til markederne i EU satte rekord sidste år, og med fortsat fremgang i europæisk økonomi kan vi forhåbentlig hente endnu flere ordrer i 2018. Allan Sørensen, Cheføkonom

Den samlede tillid var højere i december og januar, men bortset fra disse to måneder ligger indekset på det højeste niveau i 17 år.

- I hele Europa ser forbrugerne og erhvervslivet lyst på de kommende måneder. Både på tværs af brancher og lande er forventningerne til fremtiden større end normalt. Forbrugerne er ligeledes i rigtig fint humør efter flere år med faldende ledighed, lave renter og stigende realløn, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Europæisk økonomi voksede sidste år i det hurtigste tempo i ti år, og 2018 tegner også til at blive et godt år for europæisk økonomi. Der er udsigt til en vækst på over to procent, og alle lande vil få del i fremgangen, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Vores eksport til markederne i EU satte rekord sidste år, og med fortsat fremgang i europæisk økonomi kan vi forhåbentlig hente endnu flere ordrer i 2018, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Sidste år satte eksporterede danske virksomheder varer og tjenester for næsten 640 mia. kr. til markederne i EU i 2017.

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret