27.02.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Stigende konjunkturindikatorer – 2018 vil byde på vækst og flere job

Både i industrien og servicesektoren steg konjunkturbarometrene denne måned.

Indikatoren for industrien steg til 0 i februar fra -3 i januar. For servicevirksomhederne steg indikatoren fra 13 til 15. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Der er udsigt til vækst og flere nye job i 2018. Dagens konjunkturbarometre vidner om optimistiske virksomheder, som forudser stigende salg og produktion i de kommende måneder. Det er fremgang på vores eksportmarkeder og købelystne forbrugere herhjemme, der giver vind i ryggen til de danske virksomheder, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Vi er millimeter fra at nå den højeste beskæftigelse nogensinde, og næsten hver tiende industrivirksomhed oplever allerede, at mangel på medarbejdere begrænser væksten. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

I en nyligt offentliggjort prognose forudser DI, at der vil blive skabt 36.000 nye job i 2018, og produktionen (målt ved BNP) vil stige 2,2 pct. Denne fremgang kræver dog, at virksomhederne kan finde de medarbejdere, de skal bruge.

- Den største trussel mod væksten er, at virksomhederne vil mangle medarbejdere. Vi er millimeter fra at nå den højeste beskæftigelse nogensinde, og næsten hver tiende industrivirksomhed oplever allerede, at mangel på medarbejdere begrænser væksten, siger Morten Granzau.

- Vi balancerer på en knivsæg, og selvom der ikke er udbredt mangel på arbejdskraft endnu, så kan det pludselig gå stærkt – og det kan risikere at slå bunden ud af opsvinget, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret