DI Transport mener, at de nye regler for lastbilparkering på rastepladser harmonerer skidt med chaufførernes køre- og hviletidsbestemmelser.

Foto: Colourboks
28.02.18 DIB Nyheder

Fremover maks. 25 timers parkering på danske rastepladser

Regeringen og DF har besluttet, at lastbilchauffører må holde maksimalt 25 timer på en rasteplads. Aftalen kan tvinge chauffører til at holde lovpligtige hvil væk fra motorvejen.

Onsdag landede nye restriktioner for, hvor længe en lastbil må parkere på rastepladserne langs de danske motorveje.

Regeringen og DF har besluttet en 25 timers tidsbegrænsning, og den aftale giver udfordringer for den internationale transport til og fra Danmark, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

- Tidsbegrænsningen hænger ikke sammen med reglerne om chaufførers køre- og hviletid. Vi har derfor hele tiden opfordret til at en eventuel grænse blev 45 timer, som er det maksimale hvil en chauffør må afholde i førerhuset.

Læs også: 3F og DI: Nye regler om rastepladser vil ramme chauffører og trafiksikkerheden

25 timer er stadig bedre end 11 timer

Branchedirektøren vil dog stadig gerne kvittere for, at tidsbegrænsningen endte på 25 timer.

- Aftalen om 25 timer trods alt er bedre end forslaget om 11 timer, som har været fremme i de politiske drøftelser. Vi vil også gerne kvittere for den del af aftalen, der vedrører en mere effektiv kontrol af reglerne om køre- og hviletid, siger Michael Svane.

Han opfordrer til, at konsekvenserne af de nye regler bliver fulgt tæt og er tilfreds med, at aftalen indeholder en evaluering af restriktionerne efter to år.

- Når den nye parkeringsgrænse ikke passer med reglerne om køre- og hviletid, er der en risiko for, at chaufførerne vil trække væk fra motorvejen og afholde deres hvil andet steds. Alternativt bliver transporten mindre effektiv, så transporten bliver dyrere for vores eksportvirksomheder.  Det bør vi selvfølgelig undgå, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

Læs også: Nu er alle chaufførelever garanteret en praktikplads

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold