Nu skærer vi en hel masse bøvl og administrativt spildtid væk, siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

Foto: Nadia Fryd
14.02.18 DIB Nyheder

Ny digital infrastruktur vil spare virksomheder 400 mio. kr. årligt

Regeringen vil med et nyt tiltag øge brugervenlighed, sammenhæng og funktionalitet på de offentlige digitale platforme og spare virksomhederne op til 400 mio. kroner årligt. DI roser regeringens indsats.

Et samlet supporttilbud til Digital Post, NemLog-in og NemID og muligheden for at administrere brugere ét sted på tværs af platforme. Det er blot nogle af de opdateringer, regeringen er i fuld gang med at udarbejde til den næste generation af digital infrastruktur. De nye løsninger skal give administrative lettelser til virksomhederne, der længe har kaldt på mere brugervenlighed på den digitale front.

- Sammenhængen mellem digitale løsningerne er ikke altid i top, og det er til stor frustration for erhvervslivet. Det er vores job at gøre det så nemt som muligt at drive virksomhed – derfor skal vi også fremadrettet være bedre til at involvere virksomhederne, når der udvikles i nye offentlige digitale løsninger, fortæller erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) i en pressemeddelelse.

I Finansministeriet regner de med, at ændringen vil kunne spare virksomhederne op til 400 mio. kroner årligt.

- Vi står for at skulle opdatere den digitale infrastruktur, og her lytter vi selvfølgelig til virksomhederne. De nye løsninger skal passe til virksomhedernes behov og gøre deres arbejdsgange så enkle som muligt. Derfor skærer vi nu en hel masse bøvl og administrativt spildtid væk, siger innovationsminister Sophie Løhde (V). 

Det vil give det offentlige et langt bedre kendskab til virksomhederne, og dermed også grobund for en mere målrettet erhvervsservice Dorte Gram Nybroe, Seniorchefkonsulent

Smidige arbejdsgange sparer tid

 Og noget tyder på, at regeringen har ramt plet med deres nye tiltag. Hos SAS glæder de sig over, at arbejdsbyrden ny bliver lettet.

- Det er vigtigt for os som virksomhed at have så smidige arbejdsgange som muligt. Derfor ser vi frem til en ny digital infrastruktur, der lægger op til væsentlige forenklinger og opdateret funktionalitet, lyder det fra direktør for public affairs i SAS, Lars W. Andersen i pressemeddelelsen fra Finansministeriet. 

Læs også: Skræddersyet vejledning gør vejen til e-eksport kort

Forener virksomhederne og det offentlige

I Dansk Indsutri (DI) ser Dorte Gram Nybroe, Chef for SMV og iværksætteri, med meget positive øjne på regeringens tiltag, der kan skabe en bedre sammenhæng i den offentlige erhvervsservice.

- Det vil give det offentlige et langt bedre kendskab til virksomhederne, og dermed også grobund for en mere målrettet erhvervsservice. Vi ser store muligheder i ikke kun at lette de administrative byrder for virksomhederne men også for at det offentlige kan bruge den information aktivt i kontakten til virksomheder, siger Dorte Gram Nybroe.

Hun tilføjer dog, at det vil kræve en ”stram styring” af det offentliges kontakt med virksomhederne.

- Vi hører tit om en frustration blandt DI’s medlemmer over offentlige digitale løsninger, der ikke taler sammen. Hvis den nye infrastruktur bliver strikket sammen, så den går på tværs af alle offentlige myndigheder, så vil virksomhederne i sidste ende også reelt se det som en lettelse, siger Dorte Gram Nybroe. 

Læs også: DI er klar med digitale oprindelsescertifikater

Skrevet af:
Oliver Fruergaard

Relateret