Techtopia #39 tager dig en tur til Kina

12.02.18 DIB Nyheder

Podcast: Kinesisk app vil eje verden

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. 60 procent af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent app. Techtopia #39 tager dig en tur til Kina.

Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat? Måske har du oven i købet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina ligesom 980 millioner kinesere gør? I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare chat.

Det er en app, som du kan leve hele dit liv på fra chat med venner til underholdning og betaling af varer både online og i den virkelige verden. WeChat er så altomfattende, at den får FB til at ligne en gammel Mayland spiralkalender.

Firmaet bag WeChat er også ganske særligt. Tencent er en digital gigant i Kina, der oprindeligt startede med spil, men i dag har så mange apps og services, at 60 procent af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent app.

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. Firmaet har købt den finske spilproducent Supercell for et milliard-beløb, ejer 10 procent af Spotify og har investeret i Tesla, Snap og Uber.

Techtopia tager dig en tur til Kina med en WeChat ekspert, og når vi har været der, så fortsætter vores kryptovalutarejse. Skal Techtopia have en kryptopia valuta? Professor Fritz Henglein fra datalogi på KU vil fortælle om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklare, hvad en smart kontrakt er - og hvorfor den overhovedet ikke er smart.

 

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold