Kim Frimann, Ejer og adm. direktørFrimann Biler A/S, Nykøbing

09.04.18 DIB Nyheder

Debat: Tag lærlinge for din egen – og vores alles – skyld

Kim Frimann, ejer og adm. direktør i Frimann Biler A/S, Nykøbing skriver i debatindlæg, hvorfor, han mener, virksomheder bør tage lærlinge.

Der er to rigtig gode grunde til, at du som virksomhedsejer skal tage lærlinge:

For det første hjælper du dig selv med at skaffe kvalificerede medarbejdere. Du har selv uddannet dem, så du ved præcis, hvem de er, og hvad de kan.

For det andet hjælper du resten af din branche. Mange af fagene skubber en stor pensionspukkel foran sig. Om 10 – 15 år skal rigtig mange faglærte på pension, og hvad gør vi så?

Hos Frimann Biler er 15 ud af vores 65 ansatte lærlinge. Vi kan ikke bruge dem alle i vores fire butikker i Nykøbing og Maribo, så en del stopper efter læretiden hos os – og starter hos andre. Dygtige automekanikere er populær arbejdskraft både hos kollegaer og i andre brancher. Og nogle vender tilbage efter nogle år.

Så ja – måske kommer du til at uddanne medarbejdere til en anden virksomhed end din egen. Men vi skal alle bidrage, hvis vi skal undgå den mangel på faglært arbejdskraft, der truer i horisonten og uvægerligt vil føre til lønpres.

Jeg ville ønske folkeskolen ville sende flere unge i retning af erhvervsuddannelserne. Jeg har selv tre børn i alderen 16 – 19 år, der skal vælge uddannelsesretning – og ingen info fik om fagligt håndværk. Man skulle tro, at lærerne i folkeskolen ikke ved, at det findes. Og det er skræmmende. Danmark kan ikke leve af at være et vidensamfund alene. Fremtidens smarte produktion kræver kloge hænder og samarbejde mellem dygtige faglærte og akademikere

Fakta

Velkommen til DI Debat

Med DI Debat ønsker vi at give vores medlemmer plads til selv at komme til orde med synspunkter om temaer med betydning for jeres virksomhed.

 

Debatindlæg kan blive bragt her eller i magasinet DI Business. Vi forbeholder os retten til at udvælge og beskære indlæg i forhold til pladshensyn og relevans. Du kan sende dit indlæg til redaktør Uffe Hansen ufha@di.dk. Og ringe for yderligere info på: 33773888


Synspunkter på DI Debat er ikke nødvendigvis udtryk for DI’s holdning.

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold