21.03.18 DIB Nyheder

DI: Virksomhederne glæder sig over Kattegat-planer

En fast forbindelse vil knytte hovedstadsområdet og det østjyske bybånd sammen - og være til gavn for vækst og job i både Vest- og Østdanmark. Sådan lyder vurderingen fra DI’s branchedirektør Michael Svane.

- Der er mange virksomheder på begge sider af Kattegat, som har en forbindelse højt på ønskesedlen. Det vil klart lette transporten af både varer og medarbejdere rundt i landet, siger Michael Svane.

- En forbindelse over Kattegat vil aflaste presset på Storebælt og Lillebælt – og have mærkbare positive effekter for medarbejdere, pendling, universiteter og virksomheder. Vi vil simpelthen få Danmark bundet bedre sammen, siger Michael Svane.

Der er mange virksomheder på begge sider af Kattegat, som har en forbindelse højt på ønskesedlen. Det vil klart lette transporten af både varer og medarbejdere rundt i landet Michael Svane, Branchedirektør

- Forbindelsen vil være brugerbetalt og med et takstniveau svarende til Storebælt. Det gør, at det både samfundsøkonomisk og finansielt vil være et godt projekt, siger Michael Svane. 

Michael Svane understreger, at DI fortsat ønsker en masterplan for de nødvendige investeringer i den trafikale infrastruktur frem mod 2030. Brugerbetalingen indebærer, at der ikke tages penge fra andre infrastrukturinvesteringer

- Der er stadig flere vejprojekter, som har en høj samfundsøkonomisk værdi og som ikke kan brugerfinansieres, men kræver statslige penge. Det er vigtigt for virksomhedernes mobilitet af varer og medarbejdere, at regeringen og resten af Folketinget afsætter penge til de investeringer, siger Michael Svane.

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold