07.03.18 DIB Nyheder

Nøgletal: EU peger på vigtige indsatsområder for Danmark

DI er enig med EU-Kommissionen i, at det danske investeringsniveau er lavt, og at der er problemer med at skaffe kvalificerede medarbejdere.

EU-kommissionen har onsdag udgivet den årlige landerapport, der ser på, hvordan det går med at få gennemført EU’s anbefalinger og generelt ser på Danmarks økonomiske styrker og udfordringer. 

På en række områder er der problemer med at skaffe kvalificerede medarbejdere. Kent Damsgaard, Politisk direktør

- Kommissionen peger på, at det danske investeringsniveau er relativt lavt. Dette er DI helt enig i. Det gælder især hos vores mange små og mellemstore virksomheder. Derfor er der behov for at gøre det mere attraktivt at investere, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri. 

 - Kommissionen noterer, at der på en række områder er problemer med at skaffe kvalificerede medarbejdere. Vi er enige i, at der er behov for at diskutere politisk, hvordan man gennem forskellige tiltag kan sikre virksomhederne nok medarbejdere til at tage imod ordrerne. Alternativet er at stramme finanspolitikken, for ingen har interesse i, at der sker en overophedning af økonomien, siger Kent Damsgaard. 

- Kommissionen noterer sig ikke de store fremskridt med hensyn til at få gennemført deres anbefaling om at sikre større konkurrence inden for de indenlandsk orienterede serviceerhverv. Vi mener også, at der politisk bør gøres mere for at få gennemført Produktivitetskommissionens mange og konkrete anbefalinger om at styrke produktiviteten i serviceerhvervene, siger Kent Damsgaard. 

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold