07.03.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Industriens produktion kom godt fra start i 2018

Produktionen steg med 2,6 procent i januar. Det er med til at skabe fremgang i alle dele af landet, mener direktør i DI Kent Damsgaard.

- Industrien kom godt ud af 2017, og det ser ud til, at fremgangen fortsætter i 2018.  Det er rigtigt godt for dansk økonomi. Når vi kommer uden for de større byer, er det i høj grad de mange produktionsvirksomheder, der er den lokale vækstmotor.  En af de mest afgørende faktorer for, om vi oplever fremgang i alle egne af landet er derfor, om industriproduktionen er i fremgang, siger direktør i DI Kent Damsgaard.

- Industrien kom godt ud af 2017, og det ser ud til, at fremgangen fortsætter i 2018. Det er rigtigt godt for dansk økonomi. Kent Damsgaard, Politisk direktør

Siden krisen har den danske industriproduktion klaret sig bedre end industriproduktionen i vores to nabolande Sverige og Tyskland.

 - Vi tror på, at vi kan fortsætte med at give dem baghjul, men det kræver, at flere af de små og mellemstore industrivirksomheder investerer mere i robotter og ny teknologi, siger Kent Damsgaard.

- Det bliver helt afgørende, om virksomhederne kan finde nok medarbejdere til produktionen. Det bliver sværere og sværere, og det kan komme til at lægge en alvorlig dæmper på fremgangen, siger direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri.

 De danske industrivirksomheder fortsatte den positive udvikling i januar, hvor produktionen steg 2,6  pct. De seneste tre måneder har der været en fremgang på 2,3 pct.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold