12.03.18 DIB Nyheder

NØGLETAL: Rekordhøjt antal ledige stillinger

Aldrig før er der målt så mange ledige stillinger i Danmark. Det er et alvorligt tegn på, at virksomhederne mangler hænder til at løfte opgaverne.

Rich Text

Danmarks Statistik har aldrig tidligere målt så mange ledige stillinger i private virksomheder som i fjerde kvartal 2017: 33.400 ledige stillinger. Det er det højeste antal ledige stillinger siden statistikkens start i 2010. Samlet set er 2,0 pct. af samtlige stillinger ledige.

De mange ledige stillinger er et alvorligt tegn på, at opsvinget kan gå i stå, fordi vi mangler ledige hænder Steen Nielsen, Vicedirektør

- Virksomhederne har travlt, og der er brug for nye medarbejdere mange steder. Da der samtidig ikke er ret mange, der står uden job, bliver det sværere at skaffe medarbejdere til de ledige stillinger, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

- De mange ledige stillinger er et alvorligt tegn på, at opsvinget kan gå i stå, fordi vi mangler ledige hænder. Hvis virksomhederne ikke kan få besat de ledige job, bliver det svært at levere de varer og serviceydelser, som bliver efterspurgt. Vi skal derfor gøre mere for at få dem, der er længst fra at komme i job, ud i virksomhederne, så virksomhederne ikke bliver nødt til at takke nej til ordrer, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold