28.03.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Væksten i USA højere end ventet

Amerikansk økonomi vokser hurtigere end først antaget. Væksten i fjerde kvartal er blevet opjusteret fra 2,5 til 2,9 pct.

Nye amerikanske tal opjusterer væksten i USA i fjerde kvartal 2017, og begyndelsen af 2018 peger i samme positive retning. DI er positiv over for det stærke opsving, der giver efterspørgsel efter danske varer – men også bekymret over timingen i Trumps økonomiske politik. 

- Der er saft og kraft i det amerikanske opsving. Amerikansk økonomi sluttede 2017 stærkere af end ventet, og 2018 er også startet ganske positivt. Arbejdsmarkedet har startet 2018 med stor jobfremgang, og de økonomiske tillidsindikatorer fra både forbrugerne og erhvervslivet er tårnhøje, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

USA er danske virksomheders næststørste eksportmarked. Vi glæder os over, at der er gang i efterspørgslen på det amerikanske marked Allan Sørensen, Cheføkonom

- Timingen af den amerikanske skattereform, investeringerne i ny infrastruktur og øget protektionisme virker besynderlig, da økonomien lige nu ikke har brug for nye stimulanser. Tværtimod kan det føre til, at centralbanken (FED) hæver renten mere og hurtigere end ventet, for at undgå at opsvinget løber af sporet som følge af et ophedet arbejdsmarked, udtaler Allan Sørensen.

- USA er danske virksomheders næststørste eksportmarked. Vi glæder os over, at der er gang i efterspørgslen på det amerikanske marked. Men samtidig er det meget bekymrende, at Donald Trump lægger op til en mere protektionistisk linie i amerikansk handelspolitik, da det kan svække vores adgang til det amerikanske marked, og gøre det svært at omsætte opsvinget i USA til flere ordrer til danske virksomheder, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for næsten 125 mia. kr., hvilket gør USA til Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold