Techtopia #42 handler om blockchain, testamenter og minecraft.

05.03.18 DIB Nyheder

Podcast: Blockhain holder styr på dokumenter

Firmaet Testaviva har skabt en livsguide, som bygger på en blockchain, der holder styr på dokumenter og samarbejdspartnere. KMD hjælper med at løse udfordringer. Techtopia #42 dykker ned i mulighederne.

Det danske firma Testaviva vil give juridisk assistance til alle danskere gennem hele livet, så man altid har styr på dokumenterne lige fra skødet på huset til ægteskabet og testamentet. Testaviva har skabt en livsguide, som bygger på en blockchain, der holder styr på dokumenter og samarbejdspartnere. Men at bygge sådan en service med ny teknologi rummer også mange udfordringer, som KMD hjælper med at løse.

Hvordan kan man samarbejde med en kunstig intelligens? Eller få to kunstige intelligenser til at samarbejde min hinanden?

Det undersøger et hold forskere fra Microsoft. De bruger spiluniverset Minecraft som en legeplads, hvor man kan teste sin kunstige intelligens. Hvordan vil den samarbejde om at overleve angrebet fra en hær af zombier? Eller hvordan kan to kunstige intelligenser klare sig bedst gennem et forhindringsløb gennem at samarbejde?

Minecraft fungerer som et spejl på den virkelige verden, og forskningen bruges blandt andet til at finde ud af, hvordan selvkørende biler skal opføre sig, når de indtager gader og stræder.

Medvirkende:

Michael Lauritzen, CEO, Testaviva

Kristian Kaa, CTO, Testaviva

Claus Krüger, Enterprise Architect, KMD

Katja Hofmann, forsker, Microsoft Research Cambridge

 

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold