Nye tal for Dansk Industri (DI) viser, at Danmark har nået rekorden for borgere i beskæftigelse.

Foto: Hans Søndergaard
06.03.18 DIB Nyheder

Rekordhøj beskæftigelse nået: ”Det er en milepæl for Danmark”

Der er nu sat rekord for antallet af lønmodtagere i Danmark. Det er positivt for den enkelte dansker, mener Dansk Industri (DI), der dog varsler om mangel på arbejdskraft i virksomhederne.

2.765.250 lønmodtagere er nu ansat i Danmark. Det viser nye tal i Nationalregnskabet fra Danmarks Statistik. Det er 5.845 flere end i 2008, og dermed har beskæftigelsen nu nået det højeste niveau nogensinde.

Rekorden blev sat i 4. kvartal 2017 efter 19 kvartaler med uafbrudt fremgang i antallet af job.

- Danmarks Statistik oplyste i februar, at vi var millimeter fra rekord. Siden da har de fået nye oplysninger, og vi kan altså nu se, at rekorden er nået, siger underdirektør i DI, Steen Nielsen. 

Læs også: Nøgletal: Stadig flere i arbejde, men det stopper ikke her

Den høje beskæftigelse og lave ledighed gør det vanskeligere for virksomhederne at finde medarbejdere Steen Nielsen, Vicedirektør

Risiko for mangel på arbejdskraft

Han er positivt stemt overfor nyheden, som han kalder en milepæl for Danmark.  

- Det er glædeligt for den enkelte dansker, at der er så gode jobmuligheder lige nu. Og samtidig er det godt for samfundet, at så mange hjælper til med at skabe vækst og velstand her i landet, siger Steen Nielsen.

Han er dog bekymret for, om udbuddet af arbejdskraft kan følge med efterspørgslen:

- Den høje beskæftigelse og lave ledighed gør det vanskeligere for virksomhederne at finde de medarbejdere, de har brug for. Der er stor risiko for, at mangel på arbejdskraft vil lægge en dæmper på væksten. Den situation ser desværre ud til at være rykket nærmere. Allerede nu viser vores tal, at næsten fire ud af 10 virksomheder ikke kan få den arbejdskraft, de har brug for, siger Steen Nielsen. 

Læs også: Nøgletal: Mange nye job til ledige

Skrevet af:
Oliver Fruergaard

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold