Lockheed Martin mødte de tre lærlinge i Industriens Hus i København mandag. Fra venstre mod højre: Formand Claus Jensen, Dansk Metal, CEO Lone Thiel Høgholt, Multicut A/S I Vildbjerg, Asger Nielsen fra Maskinfabrikken Metalteknik A/S i Kvistgård, Nicklas Lyngby Pedersen fra Hydratech Industries A/S i Vrå, Robert Løgager Nielsen, VOLA A/S i Horsens, vice president of International Business Development Ana Wugofski, Lockheed Martin Aeronautics og adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Søren Nielsen
16.04.18 DIB Nyheder

Danske lærlinge i praktik hos kampflyproducent i Texas

Industriteknikerlærlingen Robert Løgager Nielsen bytter i de kommende to måneder hverdagen på den danske armaturproducent Vola ud med et ophold hos den amerikanske kampflyproducent Lockheed Martin. Robert glæder sig vildt – det samme gør Lockheed Martin.

Normalt er det forbeholdt jagerpiloter at komme i nærkontakt med kampfly. Men i de kommende to måneder får tre industriteknikerlærlinge samme mulighed, når de skal i praktik på den amerikanske kampflyproducent Lockheed Martins fabrik i Fort Worth i Texas, USA.

En af de udvalgte industriteknikerlærlinge er Robert Løgager Nielsen, der fra den 29. april er at finde ved det to kilometer lange samlebånd hos Lockheed Martin, der skal levere Danmarks 27 nye kampfly.

- Det bliver vildt spændende. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvordan de arbejder derovre, siger Robert Løgager Nielsen.

Han har endnu ikke fået så meget at vide om, hvad han skal lave derovre. Men bare det at komme afsted bliver stort.

- Jeg er ikke sådan en, der har rejst meget, så det bliver også en fin kulturel oplevelse, siger han.

Læs også: Next stop - Lockheed Martin, Texas

Jeg glæder mig til at finde ud af, hvordan de arbejder derovre Industriteknikerlærling Robert Løgager Nielsen, der den 29. april tager i et to måneders praktikophold hos kampflyproducenten Lockheed Martin.

Made in Denmark i USA

Robert Løgager Nielsen er en ud af tre udvalgte industritekniklærlinge, der har fået mulighed for at komme i praktik hos Lockheed Martin. De to andre er Asger Nielsen fra Maskinfabrikken Metalteknik A/S i Kvistgaard og Nicklas Lyngby Pedersen fra Hydratech Industries A/S i Vrå.

De tre industriteknikerlærlinge fik mandag 16. april mulighed for at møde deres kommende arbejdsgiver ved en reception i Industriens Hus. Til stede var blandt andet vice president for International Business Development i Lockheed Martin, Ana Wugofski, der ser meget frem til at byde de tre danske lærlinge velkommen i Texas.

- Jeg glæder mig virkelig til at få deres øjne på, hvorfor vi gør, som vi gør. Måske de har idéer til nye måder at gøre tingene på, siger Ana Wugofski.

Hun ser desuden frem til at blive klogere på, hvordan de danske lærlingeforløb fungerer.

De har ikke et lignende forløb i USA, hvor praktikophold indenfor produktionen er nærmest ukendte.

- Det er Made in Denmark. Men måske vi også kan bruge det i USA, siger Ana Wugofski, der ligesom mange danske virksomhedsledere tænker meget over, hvor fremtidens arbejdskraft skal komme fra.

- Det er vigtigt, at vi har en stor gruppe af højt kvalificerede personer at trække på. Og derfor er det vigtigt, at vi uddanner fremtidens medarbejdere.

Læs også: Stillingsopslag vælter ind på praktikpladsen.dk

Robert Løgager Nielsen fra armaturproducenten Vola, Asger Nielsen fra Maskinfabrikken Metalteknik og Nicklas Lyngby Pedersen fra Hydratech Industrieser de tre udvalgte industritekniklærlinge, der har fået mulighed for at komme i praktik hos Lockheed Martin.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold