23.04.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Antal private beskæftigede slår rekord

DI glæder sig over, at danske virksomheder nu har ansat flere medarbejdere end nogensinde før. ”Godt for virksomhederne, godt for velfærden,” siger underdirektør i Dansk Industri Steen Nielsen, der dog igen understreger frygten for mangel på arbejdskraft.

Den gode nyhed om flere beskæftigede i det private end nogensinde før giver en chance for marginaliserede grupper på arbejdsmarkedet. Men det øger også behovet for et politisk skub.

Overalt i landet fortæller virksomhederne om begyndende mangel på arbejdskraft Steen Nielsen, Vicedirektør

- Det er jo fantastisk for danskerne og Danmarks velfærd, at vi har flere beskæftigede end nogensinde. Det giver færre ledige, flere skattekroner til velfærd, og det giver grupper som flygtninge, indvandrere og kontanthjælpsmodtagere en bedre chance for at komme i job. Det viser med al tydelighed, at når det går godt for Danmarks virksomheder, så går det godt for Danmark, siger Steen Nielsen.

- Men den konstant stigende beskæftigelse skaber også udfordringer. Overalt i landet fortæller virksomhederne om begyndende mangel på arbejdskraft, så det er vigtigt, at politikere i stat og kommuner handler for at bringe flere ind på arbejdsmarkedet. Det gælder de nævnte grupper, flygtninge, indvandrere og kontanthjælpsmodtagere, og det gælder kvalificerede udlændinge og dimittender fra de videregående uddannelser, siger Steen Nielsen.

Den hidtidige rekord i privatansatte var i 2008. Februartallene fra Danmarks Statistik viser også, at februar generelt havde flere beskæftigede end måneden før, som satte rekord.

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret