09.04.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Skuffende udvikling for dansk eksport

Nye tal for vareeksporten  skuffer. Afgørende at handelskrigen ikke eksalerer, siger DI.

Dansk eksport faldt med 0,4 pct. i februar. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Eksporten er nu faldet i tre måneder i træk – 1,3 pct. i alt.

- Eksporten har desværre udviklet sig svagt i vintermånederne. Det er skuffende, for der er pæn vækst i verdensøkonomien, og den er bredt fordelt på alle regioner. Det er afgørende, at Danmark får hægtet sig bedre på det globale opsving, så vi kan få eksporten op i fart igen. Ikke mindst skal vi have mere gang i salget til Europa, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Den generelle tendens i dansk eksport betragter jeg ellers som positiv. Sidste år voksede eksporten på syv ud af ti markeder, og virksomhederne har appetit på mere. Det er således næsten hver anden af vores eksportvirksomheder, der tilkendegiver, at de overvejer at gå ind på flere nye markeder i 2018, siger Allan Sørensen.

Sidste år voksede eksporten på syv ud af ti markeder, og virksomhederne har appetit på mere. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Handelskrig og valutakurser kan give eksportvirksomhederne store udfordringer i 2018. Det er særligt afgørende at handelskrigen mellem USA og Kina ikke eskalerer og breder sig, for det vil for alvor være skadeligt for dansk eksport, siger Allan Sørensen.

Kursen på danske kroner er steget over det seneste år, og kronen har ikke været stærkere i fire år. Kronen blandt andet blevet styrket over for amerikanske dollars, kinesiske yuan og svenske kroner.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold