20.04.18 DI Business Nyheder

Nøgletal: Virksomheder skal skrue op for investeringer

Industriens forventninger til dens investeringer i år stiger beskedent. De skal skrues højere op, hvis vi skal kunne følge med i den internationale konkurrence, mener DI.

Industrivirksomhederne forventer at investere 4 pct. mere i 2018, end de gjorde sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- De små og mellemstore virksomheder skal gribe mulighederne i digitalisering og ny teknologi – ellers risikerer de at blive kørt over i den internationale konkurrence. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Industrivirksomhedernes forventer at investere en smule mere i år, end de gjorde sidste år. Og det er tiltrængt. Danske virksomheder mangler nemlig maskiner, robotter m.m. for 50 mia. kr., hvis investeringerne skulle have fulgt med udviklingen i antallet af ansatte. Resultatet er, at der er den samme mængde udstyr pr. medarbejder i dag som for syv år siden, og det kan gå ud over virksomhedernes produktivitet, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

 

- Det er især de små og mellemstore virksomheder, der har et stort potentiale for at få endnu mere gang i investeringerne, særligt i digitalisering og ny teknologi. Vores undersøgelser viser f.eks., at kun hver tiende lille eller mellemstore virksomhed har planer om at investere i robotter i løbet af i år. For større virksomheder med mere end 100 ansatte er det hver tredje, så der er et betragteligt gab, der skal lukkes, siger Morten Granzau.

 

- De små og mellemstore virksomheder skal gribe mulighederne i digitalisering og ny teknologi – ellers risikerer de at blive kørt over i den internationale konkurrence. Det kræver, at de har de rigtige betingelser, herunder de nødvendige dygtige medarbejdere og den nødvendige kapital. Men det kræver også, at de har det ledelsesmæssige fokus. Ledelsen skal ville det og skal prioritere det – ellers batter manpower og penge ikke, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret