Det er snart 20 år siden, at EU og Mexico indgik den frihandelsaftale, som i lørdags blev opdateret. Siden den oprindelige aftale har EU opbygget et dybere integreret indre marked, og Mexico har oplevet stor økonomisk vækst.

Foto: Skyfish
23.04.18 DI Business Nyheder

Nu bliver det lettere at handle med Mexico

EU og Mexico har lørdag indgået en ny frihandelsaftale, der åbner store muligheder for dansk erhvervsliv.

Dansk medicin og danske industrimaskiner. Det er blot nogle af de ting, mexicanerne er glade for. I 2017 eksporterede Danmark for i alt 5,3 mia. kr. til landet syd for USA, og nu kan tallet bliver endnu større.

Lørdag indgik EU og Mexico en ny frihandelsaftale, der skal styrke handel på tværs af Atlanten. Blandt andet bliver tolden på lang række produkter afskaffet, ligesom aftalen åbner op for, at europæiske virksomheder kan byde ind på offentlige projekter på lige fod med de mexicanske.

Underdirektør i Dansk Industri (DI), Peter Thagesen, er glad for, at EU ”lægger sig i selen for at sikre bedre adgang til globale markeder” og forudser, at aftalen vil komme dansk eksport til gode.

- Mexico har i mange år været et land med høj økonomisk vækst, og den udvikling vil kun fortsætte. Den nye aftale giver europæisk erhvervsliv en nøgleposition på det mexicanske marked og åbner store muligheder for danske virksomheder, siger Peter Thagesen. 

Læs også: Business Europe: Besvar protektionisme med øget frihandel

EU er bannerfører for frihandel

Aftalen kommer på plads samtidig med, at USA, Canada og Mexico er ved at revurdere deres fælles handelsaftale, hvor USA kræver større beskyttelse af amerikansk erhvervsliv. Af samme grund mener Peter Thagesen, at aftalen mellem EU og Mexico er vigtigere end nogensinde.

- Det er endnu et bevis på, at EU fortsat arbejder for mere international frihandel, mens andre lande, herunder USA, tænker i øget protektionisme. Aftalen her sætter en tyk streg under EU’s rolle som global bannerfører for frihandel, siger Peter Thagesen.

Det er under en uge siden, at EU-kommissionen godkendte juraen til frihandelsaftaler mellem EU, Japan og Singapore.

Skrevet af:
Oliver Fruergaard

Peter Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk
Relateret