60 opslag indenfor tekniske uddannelser er ikke udtryk for det reelle behov for at få uddannet flere inden for uddannelser som f.eks. industritekniker, automatiktekniker, plastmager, karrosseritekniker og lastvognsmekaniker, mener erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, DI.

10.04.18 DIB Nyheder

Stillingsopslag vælter ind på praktikpladsen.dk

Mange har i de seneste måneder lagt opslag om ledige praktikpladser inden for erhvervsuddannelserne på praktikpladsen.dk. Godt, men stadig plads til forbedringer, mener DI.

Fra 300 stillinger 1. januar 2018 til 2.000 stillinger med udgangen af marts. Sådan har udviklingen været på portalen praktikpladsen.dk, hvor virksomheder og praktiksøgende kan finde hinanden, viser tal fra Styrelsen for it og læring.

- Det er en fremgang, som nok især skyldes, at offentlige som private virksomheder som en del af trepartsaftalen fra 2016 i januar blev orienteret om den nye ordning Praktikplads-AUB. I denne uge får virksomheder, der har ansatte med en erhvervsuddannelse, oplyst, hvor de hver i sær ligger i dag i forhold til antal af lærlinge og elever. Og så har virksomhederne resten af året til at ændre på deres lærlinge-regnskab, hvis de vil det i forhold til deres bidrag til Praktikplads-AUB, forklarer erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, DI.

Læs også: Lærlingemangel: Der er ingen tid at spilde

Det er usynligt for omverdenen, når virksomhederne ikke også ved opslag på praktikpladsen.dk viser, at de efterspørger flere elever Lone Folmer Berthelsen, Underdirektør

Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI opfordrer danske virksomheder til at slå stillingsopslag op på praktikpladsen.dk

Video: Karen Witt Olsen/Marie Victoria nedergaard

For få opslag om praktikpladser til tekniske faglærte

Ser man på praktikpladsen.dk i dag 10. april er der i alt 1711 ledige praktikpladser slået op på portalen. I 60 af opslagene efterspørger virksomhederne lærlinge på de tekniske uddannelser. Det tal måtte meget gerne være højere, siger Lone Folmer Berthelsen.

- Det er særligt teknisk uddannede faglærte, som DI’s virksomheder efterspørger. De 60 opslag er derfor ikke udtryk for det reelle behov for at få uddannet flere inden for uddannelser som f.eks. industritekniker, automatiktekniker, plastmager, karrosseritekniker og lastvognsmekaniker. Men det er usynligt for omverdenen, når virksomhederne ikke også ved opslag på praktikpladsen.dk viser, at de efterspørger flere elever, siger hun.

Læs også: Brev i indbakken: Alle virksomheder får nu mål for lærlinge og elever

Udvid rekrutteringsgrundlaget

DI anbefaler alle sine medlemmer at synliggøre deres ledige praktikpladser på praktikpladsen.dk, så det bliver nemmere for eleverne at orientere sig i de uddannelses- og praktikmuligheder, som findes i virksomhederne.

- Når virksomhederne udtrykker, at de mangler lærlinge, er der nødt til at være synlighed og gennemsigtighed om de ledige praktikpladser. Og opslag på portalen betyder også, at virksomhederne får udvidet deres rekrutteringsgrundlag, så elever kan få øje på muligheder for praktikpladser også uden for deres eget nærområde, siger erhvervsuddannelseschefen.

Læs også: Brug praktikpladsen.dk – find en lærling og slip billigere i AUB

14.000 søgende

Hos Styrelsen for it- og læring, der står bag praktikpladsen.dk, oplever kontorchef Signe Rønn Sørensen også, at virksomheder er blevet mere opmærksomme på portalen.

- Vi har gennem de sidste måneder foretaget en række ændringer på Praktikpladsen.dk, der skal gøre det lettere og mere attraktivt for virksomhederne at slå deres stillinger op her, fortæller kontorchefen.

Blandt andet er der indført NemID, så virksomhederne let kan logge på løsningen, og det er gjort lettere for virksomhederne at få fat i det faglige udvalg, der kan godkende dem til at tage lærlinge.

Portalen har netop nu knap 14.000 profiler, der søger uddannelsessted, mens knap 60.000 virksomheder er godkendt til at oprette stillingsopslag på portalen.

- Vi er ved at revitalisere systemet, så virksomheder og elever kommer til at opleve det som en moderne løsning med et design, der også tilpasser sig en mobilenhed som en telefon eller tablet. Derudover er vi ved at forbedre søgemulighederne, så det bl.a. bliver muligt for eleverne at bruge kort-søgninger, når de vil blive klogere på, hvor der er praktikvirksomheder inden for deres drømmebranche forskellige steder i landet, siger Signe Rønn Sørensen.

Læs også: Lærlinge og elever – sådan kommer I i gang

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold