EU-Kommissionen har foreslået et nyt budget, hvilket DI ser positivt på.

02.05.18 DIB Nyheder

DI: EU's budget-udspil er positivt for erhvervslivet

EU-Kommissionens budget-udspil er positivt set med erhvervslivets øjne, mener Dansk Industri.

Det er et skridt i den rigtige retning for erhvervslivet, når EU-Kommissionen med sit nye budget-udspil, som blev præsenteret onsdag, foreslår nye prioriteringer, der kan øge den europæiske konkurrenceevne. 

Det mener Anders Ladefoged, underdirektør i Dansk Industri (DI). 

- Set med dansk erhvervslivs øjne er det positivt, at Kommissionens udspil for det næste EU-budget i højere grad prioriterer forskning og uddannelse, det digitale område og den eksterne grænsekontrol, siger han. 

- Denne omprioritering er et skridt i den rigtige retning mod en mere fremtidsorienteret brug af de fælles EU-midler, som kan være med til at øge europæisk konkurrenceevne, vækst og tryghed, siger Anders Ladefoged.  

Læs også: Forbedret uddannelse baner vej for flere Lundbeck-elever

Centralt i budgetforslaget er, at indbetalingerne til EU fra medlemslandene skal stige fra 1,0 procent af EU-landenes samlede bruttonationalindkomst til 1,11 procent efter det britiske exit fra EU. Budgettet skal gælde fra 2021 til 2027.

Det er et forslag, som gør, at EU står over for nogle økonomiske sværdslag, mener Anders Ladefoged. 

-  Kommissionens forslag er startskuddet til nogle lange og komplicerede forhandlinger. En af de centrale kampe kommer til at stå om det samlede udgiftsniveau, hvor særligt små nettobidragsydere som Danmark har meget på spil, siger han. 

Læs også: EU vil fjerne forhadt bankgebyr

Skrevet af:

Niels Petersen

Anders Ladefoged

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk