30.05.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Fremgangen i industrien ser ud til at fortsætte

Forbrugerne er blevet flittigere til at hive tegnebogen op ad lommen, og det skaber optimisme i virksomhederne, vurderer DI’s cheføkonom Morten Granzau.

Konjunkturindikatoren for erhvervene steg til 4 i maj fra 1 i april. For servicevirksomhederne er indikatoren uændret på 9, viser tal fra Danmarks Statistik. For et år siden var indikatoren for industrien på minus 6.

- Industrivirksomhederne ser lyst på de kommende måneder. Forbrugerne er blevet flittigere til at hive tegnebogen op af lommen, og det skaber optimisme hos virksomhederne, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

Industrivirksomhederne er blevet mere og mere optimistiske de seneste måneder. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

- Industrivirksomhederne er blevet mere og mere optimistiske de seneste måneder. Det giver en tro på, at fremgangen i industrien kan fortsætte i de kommende måneder, så fremstillingsvirksomhederne kan bidrage med vækst og flere job, siger Morten Granzau, DI.

- Regeringen har netop offentliggjort Økonomisk Redegørelse. Der er udsigt til fortsat pæn fremgang i produktionen og fortsat betydelig fremgang i beskæftigelsen, hvilket er helt på linje med DI’s vurdering. Det lover godt for de danske service- og industrivirksomheder, siger Morten Granzau, DI.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold