22.05.18 DIB Nyheder

Nøgletal: Skuffende jobfremgang i marts

Jobfremgangen i marts var lidt svagere end i de foregående måneder viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Der kom blot 600 flere i job i marts måned, mens fremgangen i det seneste år ellers gennemsnitligt har ligget på 4.000 personer pr måned. I alt var 2.733.500 ansat som lønmodtagere i marts måned.

- Efter en fem år lang periode med solid fremgang går det nu lidt langsommere på arbejdsmarkedet. Den svage fremgang i marts måned er skuffende. Vi havde regnet med en stærkere fremgang, siger underdirektør Steen Nielsen, DI.

Det samlede billede er, at arbejdsmarkedet ser ud til at bremse op efter næsten fem års fremgang Steen Nielsen, Vicedirektør

- De færre nye job i marts måned passer desværre godt sammen med, at der også blev flere ledige i marts måned. Det samlede billede er, at arbejdsmarkedet ser ud til at bremse op efter næsten fem års fremgang, siger Steen Nielsen.

- Den skuffende udvikling på arbejdsmarkedet hænger sandsynligvis sammen med, at virksomhederne har rigtig svært ved at skaffe dygtige medarbejdere. Det er især elektrikere, mekanikere og smede, som virksomhederne må undvære, og det går altså ud over vækstmulighederne, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold