Vært på Techtopia Henrik Føhns har talt med to aarhusianere, som ikke "gad at arbejde i Silicon Valley mere.

14.05.18 DIB Nyheder

Podcast: Hvad laver Uber i Aarhus?

Du tror måske, at Uber har forladt Danmark? Men du tager fejl. Techtopia har besøgt udviklingsafdelingen og giver et blik under motorhjelmen hos et af verdens hurtigst voksende teknologiselskaber.

Selvom der ikke kører Uber biler i gaderne, så er firmaet stadig i Danmark.

I Aarhus sidder 55 ansatte i den lokale Uber-afdeling. I midtbyen har Uber nemlig haft en dansk udviklingsafdeling siden 2014. Der er tale om højt specialiserede programmører, hvoraf 20 har en ph. d. grad.

Uber i Aarhus er en vigtig brik i firmaets teknologiske infrastruktur. Afdelingen er startet af to aarhusianere, som ikke "gad" at arbejde i Silicon Valley mere. De udtaler sig ikke så ofte, men til Internetweek Denmark forlod de computerne og deres kodearbejde for at tale med Techtopia foran et interesseret publikum på Dokk1.

Det handlede IKKE om taxalovgivning eller skat, men det er et fascinerende blik ned under motorhjelmen på et af verdens pt. hurtigst voksende teknologiselskaber. Og det handler også om at uddanne unge IT-kyndige danskere til at kunne forsvare Danmark og danske virksomheder mod hackere.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold