Henrik Føhns er vært på Techtopia seneste podcast om bl.a. white hats og black hats - og hvordan vi får unge mennesker til at hacke for Danmark fremfor kriminelle.

07.05.18 DI Business Nyheder

Podcast: Mød kaptajnen for FE's unge hackere

Cyberlandsholdet er statsautoriserede hackere hyret af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) for at uddanne unge danskere til at vinde EM i hacking. Men det handler også om at uddanne unge IT-kyndige danskere til at kunne forsvare Danmark og danske virksomheder mod hackere. I Techtopia #51 kan du bl.a. møde FE's 25-årige hacker-kaptajn.

I 2022 vil der på verdensplan mangle 1,8 millioner it-sikkerhedseksperter. Det viser en undersøgelse fra Center for Cyber Safety and Education. Alene i Danmark vil vi mangle 19.000 IT-professionelle med generelle IT-kompetencer i 2030 ifølge en undersøgelse fra Erhvervstyrelsen og Alexandra Instituttet.

Hvordan finder vi dem? Og hvordan forhindrer vi, at unge mennesker med hackerkompetencer vælger the dark side med de hurtige penge og bliver black hat hackers i stedet for white hat hackers?

Den 25 årige kaptajn giver sit bud, og IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab fortæller blandt andet om, hvorfor de udgiver en børnebog om IT-sikkerhed.

Det skete på Version 2's konference Infosecurity, hvor Techtopia var på scenen. Derfor opstod også en susen på optagelsen, som vi skal beklage.

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk
Relateret