Donald Trump har endnu engang udskudt beslutningen om straftold på  stål og aluminium fra EU.

Foto: Wikimedia
01.05.18 DIB Nyheder

Trump udskyder afgørelse om straftold til juni

Natten til tirsdag dansk tid valgte den amerikanske præsident endnu engang at udsætte afgørelsen om indførelse af amerikansk straftold på stål og aluminium.

USA udskyder endnu engang beslutningen om at indføre straftold på stål og aluminium fra EU til 1. juni. Det bekræfter Det Hvide Hus ifølge EU-Kommissionen.

Det er anden gang, afgørelsen udsættes. Første gang var sidst i marts, hvor Donald Trump altså planlagde en beslutning 1. maj.

- Det er en typisk Trump-manøvre at udskyde den endelige beslutning. Han holder gryden i kog og sikrer derved, at han sender et signal til sine kernevælgere om, at han slås for deres interesser, siger underdirektør i Dansk Industri (DI), Peter Thagesen.

Hvis beslutningen bliver vedtaget den 1. juni, kan det betyde, at EU bliver ramt stål- og aluminiumstold på henholdsvis 25 og 10 procent. Hos DI håber man fortsat, at EU bliver undtaget fra straftolden, men mener, at en midlertidig udsættelse trods alt er bedre end en indførelse, som træder i kraft i dag.

EU-Kommissionen skriver i en kommentar til Ritzau, at EU bør være fuldt og permanent fritaget for tiltagene, "da de ikke kan begrundes af hensyn til den nationale sikkerhed."

Læs også: DI: Trumps toldangreb på Kina rammer danske virksomheder

Nye aftaler bryder internationale spilleregler 

Samtidig med udskydelsen har Det Hvide Hus indgået importaftaler med Argentina, Australien, Brasilien og Sydkorea, der i begyndelsen af marts blev midlertidigt undtaget straftold sammen med EU.

Flere af landene er tilsyneladende gået med til at pålægge sig selv restriktioner på, hvor meget stål og aluminium, de må sælge til USA.

DI afviser, at en sådan aftale vil blive indgået mellem EU og USA, da det vil være i strid med de internationale handelsregler fastsat af WTO.

Læs også: Snart bliver det lettere at handle med Japan og Singapore

Skrevet af:
Oliver Fruergaard

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold