Bestyrelsesformand for Jysk Display Palle Damborg, årets lærling Morten Nielsen og  Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) til erhvervstræf i DI Skive/Viborg tirsdag.

Foto: Dennis Jensen
23.05.18 DIB Nyheder

Wilbek fra Viborg: Nu skal de sidste ledige i sving

I Viborg er der omkring 1600 ledige – primært unge – som har været uden for arbejds-markedet i længere tid. Kommunen vil gøre en ekstra indsats for at få disse mennesker i arbejde. Men det kan kun ske med hjælp fra de lokale virksomheder, sagde borgmester Ulrik Wilbek (V) på DI Skive/Viborgs erhvervstræf.

Arbejdsløsheden har ikke været lavere i 10 år. Men i Viborg Kommune er der alligevel omkring 1600 mennesker, som har været ledige i længere tid.

Mange af dem har sociale problemer ud over ledigheden, påpegede borgmester Ulrik Wilbek (V), da han holdt oplæg på DI Skive/Viborgs erhvervstræf. 

- Vi har stor opmærksomhed på de langtidsledige. Men det kræver en stor indsats at få dem i sving, og vi kan ikke gøre det uden hjælp fra virksomhederne. Og så er der nok alligevel 800 ud af de 1600, som vi ikke kan nå, sagde Ulrik Wilbek.

Læs også: Opsang fra årets lærling: ”Tag jer bedre af mellemlederne”

Flere skal være jobparate

DI Skive/Viborg har præsenteret en vækststrategi med en stribe anbefalinger til politikerne. Blandt andet bliver kommunerne opfordret til at vurdere, om flere kontanthjælpsmodtagere kan visiteres som jobparate.

Mange af dem, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, kan blive værdifulde medarbejdere i vores virksomheder. Bestyrelsesformand i Jysk Display og afgående formand for DI Skive/Viborg Palle Damborg

Bestyrelsesformand i Jysk Display og afgående formand for DI Skive/Viborg Palle Damborg vil gerne tage et socialt ansvar og hjælpe de ledige ind på arbejdsmarkedet.

- Mange af dem, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, kan blive værdifulde medarbejdere i vores virksomheder. I min egen virksomhed har vi både ledige unge, syriske flygtninge og personer med handicap. Hvis vi giver dem en chance, vokser mange med opgaven, sagde Palle Damborg

Han påpegede, at der bliver skabt mange nye private arbejdspladser, og at folk flytter til kommunen. Men også i Viborg har virksomhederne svært ved at skaffe de medarbejdere, som de har brug for.

- Vi har takket nej til ordrer for fem millioner kroner af den grund. Vi har med andre ord mange gode grunde til at gøre en fælles indsats for at så mange af de langtidsledige i job som muligt sagde Palle Damborg på erhvervstræffet.

Læs også: DI: Fra arbejdsdreng til nøglemedarbejder på fem år 

 

Claus Kaae-Nielsen
Skrevet af:

Claus Kaae-Nielsen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold