28.06.18 DIB Nyheder

12 tips til din sommerferie

Seks erhvervsledere er klar med inspiration til  gøremål i ferien, når der skal  lades op  i sommersolen.

Mads Nipper, CEO, Grundfos

Det læser jeg: ”Leonardo da Vinci – videnskabsmand og tænker”. Jeg fik denne bog af en medarbejder og inspireres dybt af Leonardos visionære tænkning om nye sammenhænge mellem discipliner som malerkunst, matematik, biologi osv. Det kan inspirere nutidens ledere til at tænke mere holistisk om verdensmål, mennesker og profit. Jeg plejer, at sige; ”The Business of Business is NOT just Business anymore”.

Det inspirerer mig også: En podcast, et magasin, et musikalbum, havearbejde, løbetræning osv. Og ellers: Gå! Uden mobilen i hånden – og langt nok til, at tankerne bliver friere og ikke fokuseret på problemer og småting.

Asbjørn Haugstrup, adm. direktør, Radius Kommunikation

Det læser jeg: Thomas DeLongs ”Flying Without a Net: Turn Fear of Change into Fuel for Success” er en af de klassikere, der har inspireret mig mest. Den handler om de medarbejdere, der blandt andet befolker mange videnrådgivervirksomheder – de såkaldte ”High Achievers”, og om hvordan man vender sårbarheden og frygten for at fejle til en styrke og skaber en kultur, der understøtter udvikling. Og så er den amerikansk på den gode måde med masser af anekdoter fra DeLongs egen tid hos Morgan Stanley.

Det inspirerer mig også: Det lyder som Gajolpakke-visdom: Leder – forstå dig selv! Men det er jo rigtigt nok. Selvforståelse er en forudsætning for ledelse. Et af sommerhøjdepunkterne for mig er den uge, hvor hele min familie; hustruen, mine tre piger, min mor og far, mine fire mindre søskende og deres familier er sammen i et sommerhus, som mine forældre har bygget. Først købte de grunden, så sparede vi sammen og byggede huset lidt efter lidt. Lige dér, når alle ungerne løber og leger de samme steder, som vi gjorde, er det ikke svært at fange den røde tråd i det hele.

Læs også: Nøgletal: På trods af handelskonflikt ser virksomhederne lyst på fremtiden

Peder Pedersen, adm. direktør, Weibel Scientific

Det læser jeg: Med lange arbejdsdage og over 100 rejsedage om året prioriterer jeg ikke at læse fagbøger om ledelse. Jeg kunne faktisk ikke forestille mig noget, der ville være mere kedeligt. Vil du udvikle dig som leder, så foregår det bedst ude i virkeligheden. Men selvfølgelig skal du som leder op i helikopteren og få inspiration udefra. På LinkedIn følger jeg mange, der ikke er bange for at dele ud af deres holdninger, og her får jeg masser af læsestof og inspiration.

Det inspirerer mig også: Det lyder kontroversielt, men jeg slapper af med mit arbejde. Når jeg holder ferie, går jeg på mailen, når det er muligt. Ellers slapper jeg af med fodbold. Det er en kompleks sportsgren, man kan sammenligne med at drive virksomhed. Selvom du har talent, så er det 95 procent hårdt arbejde. Selv de stærkeste profiler kan kun vinde, hvis hele holdet spiller. Alle er vigtige for holdets succes. Fodbold giver mig et kick, på samme måde som mit arbejde giver mig et kick. Derfor plejer jeg at sige, at mit arbejde er min hobby.

Astrid Simonsen Joos, CEO, Philips Lighting Nordic

Det læser jeg: Jeg vil anbefale bogen ”Connected Leadership” af Simon Hayward, der er en god og letlæst bog. Den passer godt i den digitale tidsalder, hvor ledelse, markedsforståelse og en agil organisation er vigtigere end nogensinde før. Jeg har også netop læst bogen ”Sluk” af Imran Rashin. For en mobilafhængig person som mig, er det nyttigt at læse lidt om digital informationsoverload og konsekvenserne af dette. 

Det inspirerer mig også: Frisk luft og tilstrækkelig søvn. Minimum 7,5 – 8 timer søvn hver nat og frisk luft til hovedet er et must for mig. Så er jeg et bedre menneske og leder. Jeg er glad for løb, fordi det har man altid tid til – jeg får koblet af og får renset hovedet. Generelt vil jeg anbefale hav, fjeldet, skov og frisk luft – det er balsam for sjælen. På en fjeldtop (helst norsk) får man altid ting i nyt perspektiv, og de gode tanker og idéer. Og måske tage en sommer-mobile-detox, hvis man skal være helt crazy.

Læs også: Midt i en VM-tid: Danske virksomheder skal spinde guld på EM2020

Bo Rino Christiansen, medejer, Brygkompagniet Tro Håb og Sodavand, Kunstbryggeriet Far & Søn.

Det læser jeg: Jeg har tre virksomheder kørende og har haft rygende travlt de seneste år. Denne sommer får jeg tid til at koble af og invitere familien og vennerne på besøg, som jeg har forsømt på det seneste. Til det har jeg tænkt mig at grave ned i den hjemlige gastronomi med kogebogen ”Gæstebog” af Thomas Herman. Den er superfransk med et nordisk tvist og er perfekt for mig, når jeg skal få inspiration til udviklingen af nye øl eller mine ”champagne-sodavand”.

Det inspirerer mig også: Jeg er ikke den type, der tager en løbetur. Jeg laver i stedet noget praktisk med hænderne. Jeg har lovet at lave et hønsehus hos Helle (Helle Skovgaard Jørgensen, red.), som ejer den anden halvdel af bryggeriet. Jeg går hele tiden og tænker smage, og så skal jeg slappe af og lave noget markant anderledes for at se det fra ny vinkel og tænke nyt.

Helle Dahlgren Skov, direktør, Q8 Danmark

Det læser jeg: Jeg vil glæde mig til at læse ”Factfulness”. Hans Roslings livslange kamp for at præsentere fakta, bekæmpe ignorance og usandheder, så vi kan forstå verden og dets udvikling – og se klart, kan på mange måder overføres til forretningsverdenen. Aldrig har behovet for klarsyn været større, aldrig har vi skullet være mere beviste om ”selvopfundne sandheder”. At få gode tips og konkret vejledning fra en klog, optimistisk ”no bulshitt mand” vil helt sikkert berige mine tanker og føde nye idéer.

Det inspirerer mig også: Sommeren er ofte tidspunktet, hvor lidt flere dage ikke er besat med møder. I år vil jeg komme ud i virkeligheden nogle dage. Køre rundt i landet, besøge stationer, konkurrenter og andet, der sætter tankerne i gang. At have tiden til refleksion, gøre små notater og tage tid til diskussioner og få input med fra ”sandhedens øjeblik” er altid ”Food for Thought”. At hænge ud på stationerne i butikken og back stage, tage en kop kaffe, snakke med kolleger og kunder – det giver altid helt utrolig meget med hjem.

Læs også: Den vigtigste integration sker via jobbet 

Niels Petersen
Skrevet af:

Niels Petersen