Siden Hans Jensen Lubricators åbnede biksen i 1920, har lærlinge været en fast del af arbejdsgangen, og virksomheden ville ikke være foruden.

Foto:  Hans Jensen Lubricators
15.06.18 DIB Nyheder

DEBAT: Lærlinge er en gave for vores virksomhed

Lærlinge har været en uundværlig del af virksomheden Hans Jensen Lubricators ligeså længe, den har eksisteret.

I 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale, der skulle sikre, at der bliver uddannet flere faglærte i danske virksomheder. I den sammenhæng fik vi virksomhedsejere tilsendt en opgørelse over hvor mange lærlinge, vi hver især skal tage.

Jeg er stolt over, at vi i Hans Jensen Lubricators ikke bare lever op til det krav, vi er blevet stillet – vi overgår det. Med andre ord: Vi tager langt flere lærlinge, end Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag kræver af os.

Læs også: DI opfordrer medlemsvirksomhederne: Vi skal have oprettet flere nye praktikpladser

Det gør vi af den simple grund, at lærlingene er en gave og et uundværligt led i virksomheden. De kommer direkte fra erhvervsskolerne og bidrager med en ny tilgang til arbejdet, som skaber en god dynamik. De vokser med opgaven og er ivrige efter at påtage sig større og større ansvar. Af samme grund har vi flere tidligere elever, der i dag har fejret deres 25 års jubilæum hos os.

Som en bonus får vi lov at opleve, hvordan eleverne hurtigt lærer at begå sig på en arbejdsplads, efter de har tilbragt en kortere eller længere periode i en virksomhed.

I dag beskæftiger vi mere end 100 medarbejdere, og virksomheden har 12 elever: To skibsmontørelever, tre industriteknikelever, fire grafiske designelever, to elektronikfagteknikelever og en økonomielev.  I øjeblikket søger vi yderligere to elever, så i løbet af sommeren skulle vi gerne være oppe på 15.

Siden Hans Jensen Lubricators blev etableret, har vi påtaget os det sociale ansvar, det er at uddanne unge mennesker til arbejdsmarkedet. Vi er overbeviste om, at det er vejen til at sikre en dygtig og veluddannet arbejdsstyrke i landet.

Derfor lyder opfordringen herfra lyder: Tag flere lærlinge – ikke mindst for jeres egen skyld.

Læs også: Skoletrætte unge skal opleve glæden ved et job

Skrevet af:

Rasmus H. Jensen, adm. direktør

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold